Direktlänk till inlägg 11 februari 2012
Nu måste jag skriva om något gott som omväxling.
Jag ramlade över denna underbara tidning i en matbutik häromdagen.
Den innehåller massor av underbara lättbakade recept. Jag brukar vanligen inte baka matbröd, men jag bara måste pröva mig på Hälsobröd som fanns i denna tidning.
Det här är ett lättbakat och alldeles jättegott matbröd som även kan rostas. Pröva på du också och berätta gärna hur du lyckats. Här får du receptet:
Hälsolimpor
2st
50g jäst
5dl vatten
2msk honung
2tsk salt
1 burk kvarg
1dl skalade solroskärnor
1dl linfrö
8 hackade katrinplommon
5dl fint rågmjöl
ca 10dl specialvetemjöl
Pensling:
vatten och solroskärnor
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet.
2. Tillsätt honung, salt, kvarg, solroskärnor, linfrön, plommon och rågmjöl. Arbeta in vetemjölet till en smidig deg. Låt den jäsa i ca 40min.
3. Arbeta degen smidig på mjölat bord. dela den i två delar och forma dem till limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200grader.
4. Pensla bröden med vatten och strö över solroskärnor. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 35.40 min. knacka på brödets undersida, låter det ihåligt så är det färdiggräddat.
Jag lovar att hela huset doftar underbart av nygräddat bröd. En enkel livskvalitetsåtgärd. Lycka till.
Inget doftar som mammas bak
Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
|||||||
|