Direktlänk till inlägg 21 november 2012
Länge sedan jag delade med mig av något gott recept. Kanske dags för ett nu.
Lättlagad äppelpaj
8-10st inhemska äpplen
socker
kanel
Mjöltak
150g rumstempererat smör
6msk socker
4-5dl vetemjöl
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Om skalet ser bra ut så får det vara kvar. Varva med kanel och socker enligt smak.
Blanda ihop alla ingredienserna till mjöltaket med en gaffel. Det ska bli en smuldeg. Täck över äpplena med degen.
Ugn 200 grader tills pajen får fin färg ca. 30min.
Låt pajen svalna litet innan servering. Passar bra med lättlagad vaniljsås:
2dl vispad grädde
1 äggula
1tsk vaniljsocker
2msk farinsocker
Går ju lätt att fördubbla receptet på vaniljsås om man tycker så
Så lätt, och så gott.
Jaaa, jag har ju ett likadant recept men för glutenintoleranta. Visst är det så att glutenallergiker kan äta havre?
Nåja, det vet ni ju bäst själva:
Äpplena gör ni på samma sätt som i den första pajen, men istället för mjöltak så blir det
Havretak
150g smält smör
1,5dl socker
4,5dl havregryn.
Smält smöret och blanda sedan i sockret och havregrynen. Täck äpplena med smeten.
Tips: Havresmeten är god att äta som den är, ifall du behöver något sött och gott utan tillsatsämnen.
Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|