Direktlänk till inlägg 31 juli 2013

Valpen

Av Cindi Groop - 31 juli 2013 17:23

Ja, vår lilla Yezz har varit här i två månader redan och jag har inte ens presenterat henne för er.


Hon heter alltså Ailicec Yezz och är en korthårig svart-vit border collie flicka.

Min första border collie köpte jag 1991 och hon hette Chess och var alldeles underbar. Därför hoppas jag lite att det snarlika namnet ska inverka lite och ge mig en lika härlig hund som hon var.


Yezz´s mamma heter Ladängs Katitzi och bor i Sverige, och pappa är Kevin Evans Jimmy från England. En hund som har stora framgångar på tävlingsbanorna i Storbritannien just nu.


Försöker länka till hans senaste seger uppe i inlägget   , men jag tror inte jag är tillräckligt tekniskt kunnig.


Bifogar i alla fall en bild på trött valp.

 

Här är hon alldeles ny hos oss.


 

Hennes bästa vän på jorden är frassin Gizmo. De e så söta tillsammans, Yezzin å frazzin. (Frass betyder alltså hankatt)


Vi har nu varit på vår första fårvallningsträning tillsammans och hon visade goda anlag och en fin attityd mot fåren.


Igår tog vi hem egna får från skärgårdsbetet, så nu får vi börja öva hemma också.


Hon tycker också att kossorna är väldigt intressanta. Ofta så är unga vallhundar lite rädda för de stora kossorna, men några sådana tendenser har vi inte sett hos Yezz.


Jag filmade då jag försökte föra ut kossorna på nytt bete med hundarna för några veckor sedan, men filmen var för stor för att laddas upp här, så jag måste ladda upp den på youtube och länka den senare. Jaja, vi får ju se hur mycket senare. Men det är en rolig film tycker jag, som tyvärr måste sluta med att jag avbryter vallningen då korna totalvägrar att gå ner på bete. Detta alltså dagen efter att 3 vargar synts 20 km från oss. Normalt så går kossorna i raskt takt ner då de vet att de ska få nytt bete, men inte denna gång. Efter tre dagar så fick jag äntligen ner dem på betet med hjälp av ett kraftfoderämbare, men då vågade de istället inte komma hem tillbaka för att dricka. Så något lurade i buskarna, men vad vet vi inte. Inga skadade djur i alla fall. Och nu är de lugna igen och går till och från betet utan problem.


Nu ska jag ställa till för att ta in 10 höstkalvande kor som går på bete på Sjöslätan som ligger ca 500m hemifrån. de första har beräknad tid till 15.9, så nu vill jag ha dem hemma så jag kan övervaka kalvningarna. Det är inte så bra att transportera högdräktiga kor allt för nära kalvningen heller då de blir så tunga och får så svårt att ta sig i och ur transporten.


Grässkörden är klar för i år. Det är alltså höst på allvar nu. Nu återstår tröskning och halmbalning och hemtransport. Vackert väder lovas en vecka frammåt, så det är toppen för oss i skördetider.


Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera vad som händer och sker, men då arbetsdagarna tenderar att bli så långa att jag bara orkar läsa på datorn då jag kommer in. Men mera valpbilder och förhoppningsvis filmer kommer inom en snar framtid.


 

Yezz älskar vatten. Här tillsammmans med Wilma på skären. Wilma klarar sig hyfsat med hjälp av smärtstillande nu, men hon har inte så länge kvar.


 

En sån här tårta vill jag ha!


Ha det bra så länge.....




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards