Direktlänk till inlägg 8 oktober 2013

En vanlig tisdag

Av Cindi Groop - 8 oktober 2013 20:10

Jahapp, samma rutiner igen. Jag märker att det som skulle bli korta uppdateringar har en tendens att bli långa romaner i alla fall.

Krister kör undan jordmassor från ett större dikningsprojekt från morgon till kväll nu, så jag får sköta kossorna som jag vill :)


Idag skrapade jag rent rasthagarna från spillt foder och slask före jag körde in nytt foder i utfodringshäckarna. Sinkorna får helsädsensilage och hö och de mjölkande korna med kalv får överårigt första skördens ensilage. De balarna är från juni 2011, men de flesta duger bra som foder än. Några får man kassera om det kommit hål på plasten och balen börjat mögla.

Vi har en liten hjullastare som jag använder till all slags körning hos korna. Den är tillräckligt stark för att lyfta balar och skit, men ändå liten och smidig så man slipper till i alla hörn. Mycket roligare att köra än en styv traktor. Dessutom är det bara att gasa och bromsa, inga växlar alls. Lätt som en plätt.


Vid lunchen övade jag lite på min ukulele igen. Låten börjar sitta nu.

Jag får anmäla mig till anonyma kakolister. Jag ljuger inte om jag säger att det gick åt  kanske 10 chokladöverdragna dominokex till tékoppen. Suck, och jag som skulle gå ner i vikt till min resa i november. Det är som en osynlig kraft som tvingar ner min hand i kaklådan om och om igen. Usch och fy. Och det värsta är att jag får så dåligt samvete efteråt. Jag är annars inte så förtjust i godis och chips, det klarar jag mig bra utan, men kakor och pajer, mmmmm......


Då jag slitit mig från kakorna tog jag en sväng förbi tvättstugan, vek ihop och hängde upp nytt. Tänk då det aldrig tar slut.

Eftersom det hade börjat dugga lite ute satte jag regntäcken på alla tre hästarna och fyllde upp deras vattenkar. Tack och lov har vi ingen frost ännu, så slangen får ligga ute på gräsmattan utan att den fryser ihop.


Lucas musikteorilektion blev inställd idag, så istället för att ta skolbussen direkt till Söff så kom han istället hem en stund. Det innebar att jag måste ha djuren färdiga redan 16.15 för att hinna skjutsa honom till hans gitarrlektion. Det blev lite svettigt må jag säga och jag som obotlig tidsoptimist missbedömde förstås hur länge det skulle ta, men tack och lov kom Krister hem och kunde sköta om det sista. Jag rusade in och slängde gitarren och ukulelen i bilen och körde med lite överhastighet iväg till Yttermark. Exakt på minuten svängde vi in på parkeringen.

Eftersom jag då ännu hade 1 timme kvar tills min lektion så passade jag på att beställa pizza från centrum och köra dit och hämta det.

Lektionen gick bra och jag fick en ny läxa, nu ska jag lära mig Don´t worry, be happy    


Med pizzan i bilen så sparade jag in matlagningen ikväll i alla fall. Efter maten gick jag på promenad i regnet med hundarna. Det var rätt skönt faktiskt. Då jag var innomhus så skakade jag av köld, men en rask promenad satte fart på blodomloppet och jag mådde mycket bättre efteråt.


En sista sväng via djuren för att se att allt är i skick. Kossorna som togs från sina kalvar igår står och skriker efter sina kalvar, men kalvarna ligger nöjda och idisslar i kalvbaren där de får vara ifred för andra kor.


Nu ska jag passa på och ta en tidig kväll. Regn och rusk känns av på sinnet.

Gonatt på er.


 

Lycka är........

att ha en vän som man kan dela allt med.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards