Direktlänk till inlägg 20 oktober 2013
Tänk sitter någon där hemma med jästen i högsta hugg och undrar; när ska hon sätta upp receptet på de goda bullarna?
Nåja väntan är över. Här kommer det:
Saftiga äppelsnurror med choklad
Deg:
5dl vatten
50g jäst
200g rumstempererat smör
2dl socker
2tsk salt
1msk kardemumma
ca 16dl vetemjöl
Fyllning:
2 burkar vaniljkvarg
8 rivna äpplen
150-200g mörk choklad
socker och kanel
Ägg och pärlsocker
Värm vattnet fingervarmt, smula i jästen och rör ut.
Häll i en del av mjölet. Mät sedan upp de övriga ingredienserna till degen och lägg i bunken. Knåda till en elastisk deg och tillsätt resten av mjölet tills degen får en bra konsistens och inte klibbar.
Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Förbered fyllningen straxt före degen jäst färdigt.
Hacka chokladen, skala och riv äpplena.
Dela degen i två delar och placera den på ett mjölat bakbord och kavla ut degen till en rektangel. Bred ut vaniljkvargen jämnt över degen, men lämna 3cm från ena långkanten utan kvarg för att undvika kladd. Strö på de hälften av de rivna äpplena och pudra med kanel och socker. Strö till sist över den hackade chokladen.
Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i ca 1,5cm breda bitar. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa under duk i 40 minuter.
Gör likadant med den andra degen.
Värm ugnen till 200-225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna och avnjut med ett glas mjölk.
Originalrecept av A. Sundfors i Vasabladet 3.10.13 Jag har bara fördubblat receptet och ökat lite på chokladmängden.
Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 | 30 | 31 |
||||||
|