Direktlänk till inlägg 9 april 2015

Mötesdag

Av Cindi Groop - 9 april 2015 18:41

Igår var jag på SLC´s fullmäktigemöte i Dickursby. Genomgång av verksamhet och bokslut samt föredrag av en gubbe från skogsbruksföreningen och en annan från jord- och skogsbruksministeriet.


Tåget for 7.00 från Vasa och tillbaka till Vasa 19.30 Parkeringsavgiften vid tågstationen blev 16€. Herregud!


Vid genomgången av bokslutet blev jag uppmärksammad att det fanns en kreditförlust för Västra Närpes lokalavdelning på 550€ för en obetald annons i Landsbygdens Folk 2011. Vad är nu detta? Ingen sådan räkning har kommit via styrelsen i alla fall.

Jag frågade upp vad det handlade om och fick fram att det gällde annonseringen för en lantbruksutställning som vår förra ordförande höll i trådarna för.

Först då all planering stod klar fick vi andra i styrelsen reda på att vi var arrangörer för utställningen. Vid fråga om vem som betalar, så fick vi svaret att utställarnas avgift gick jämnt ut med avgifterna, så inget skulle redovisas via vår bokföring. 

Vi var förstås väldigt misstänksamma till detta arrangemang, men eftersom vi aldrig fick se några kvitton, så lät vi det bero och hoppades att allt hade sköts någorlunda.


Men nu uppdagades alltså att så inte riktigt var fallet. Räkningarna för annonsen hade fortsättningsvis skickats till vår förra ordföranden och därifrån säkerligen direkt i pappersförstöraren.


Jag bad SLC skicka räkningen till min e-post och så får vi ta tag i problemet inom lokalavdelningen. Suck och stön.

Vissa människor upphör aldrig att förvåna.


Nåjo, med detta uppklarat fick vi koncentrera oss på föreläsningarna. Årets stödregler är ju fantastiskt huvudlösa och om intresset för deras lukrativa miljöstöd blir stort så kommer de att tvingas dra in på andra stöd. Budjetpotten är ju den samma oberoende av hur bönderna beter sig, men miljöstöden till landningsbanor och skyddzoner är garanterade, så vem tror ni får strypta stöd? Jo, vi dumma jävlar som fortfarande tror på att jordbruk handlar om att producera mat.


Det var nära att jag frågade ministeriemannen om vi ska börja äta tranjävlarna istället för våra vanliga husdjur om det blir så att djurgårdarna körs i sank till förmån för tranor. Och hur har tranorna klarat av att landa före detta stöd, kan man ju undra?


Jag funderar på att bli diktator. Jag körde valtestet på svenska.yle.fi och det resulterade endast i större huvudbry. Den jag hade tänkt som min kandidat visade sig ha helt annan livsåskådning än mig. Det visade sig att vi har helt oense då det t.ex kom till frågor om kärnkraft och dödshjälp. Frågor som är viktiga för mig. Jag är alltså mot kärnkraft och för dödshjälp.

Den som istället passade bäst ihop med min livsåskådning visade sig istället tycka att köttproduktion belastar miljön för mycket. Hej hallå!!!!! Har du hört om kretslopp????? 

Djuren äter gräs. Då djuren äter färdigt så skiter de. I skiten finns näringsämnen som vi för tillbaka till åkern. Gräset växer av näringsämnena i skiten. Vi skördar och matar kon igen. 

Ja jisses vad miljöförstörande.


Så hur ska jag tänka nu då? Ska jag rösta på den som arbetar för bönderna eller för den som arbetar mot kärnkraft? Vilket kommer att vara viktigare under denna valperiod?


Men om jag vore diktator så vore allt så mycket enklare. Politiker vill jag inte bli. Orkar inte med allt tjafs, men diktator, det kan jag tänka mig. En snäll diktator alltså, som får ordning på detta landet. Antalet byråkrater kommer jag givetsvis att minska på först. Tror jag sätter dem i arbete med att röja sly i Finlands vackra skogar. Det finns så mycket där som kan tas tillvara och användas för att värma vårt kalla land.


Men hur blir man diktator?........... 
ANNONS
 
Ingen bild

Pia

10 april 2015 22:08

Du kan väl bli en riksdagskvinnsdiktator! :) politiker och ministrar gör ju ändå som de vill utan att lyssna. Låter rätt diktatoriskt tycker jag. ;)

Cindi Groop

21 april 2015 08:39

Jo, men det går ju så mycket tid åt att debattera. Mycket enklare om alla bara gjorde som jag säger direkt ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Torsdag 9 april 01:42

Ahh, känslan när man lyckats hjälpa en kviga få fram en kalv!   Och alla inblandade lever.   Klockan hann bli halv 3, men vad gör väl det. Vi tar igen sömnen någon annan dag.   Och fin utsikt från jobbet fick jag även denna kväll.   Får...

Av Cindi Groop - Onsdag 8 april 06:50

Ja, med Liam hemma och pågående kalvningssäsong så blir det inte så mycket bloggande. Idag är jag dock tidigt uppe och Liam sover fortfarande så jag ska försöka hinna uppdatera lite.   Kisse håller mig sällskap då jag är på nattvak.     Jo...

Av Cindi Groop - Måndag 30 mars 09:13


Igår fick jag gå på en härlig promenad i solskenet. En riktigt härlig vårdag i slutet av mars. Linns hund Nemo är på en veckas semester hos oss. Passar på att träna honom lite. Vi hade kul allihop tror jag.   ...

Av Cindi Groop - Tisdag 24 mars 13:10

Idag har simmentalföreningen haft styrelsemöta via webben, och beslutat att vi skjuter upp vårt 30-års firande till augusti 2021. Ingen vits att pressa på och planera nu för att ändå tvingas avboka.   Även samfällighetens årsmöte har vi tvingats ...

Av Cindi Groop - Måndag 23 mars 13:14


Vet ni vilken fågels som är slarvigast? . . . -Hafsörnen!     Nej, den var slö.   Havsörnen däremot besöker oss mer eller mindre varje dag den här tiden på året.   Kanske läge att hålla hönsen inne? ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ rafbackensranch med Blogkeen
Följ rafbackensranch med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se