Alla inlägg under maj 2015

Av Cindi Groop - 3 maj 2015 09:45

Sitter nu här för andra dagen och sliter mitt hår. 

Krister matar in alla uppgifter om alla händelser på alla våra skiften i ett dataprogram som heter WebWisu. Där finns alltså alla uppgifter om vad vi ska odla var under 2015.


Stödansökan finns i ett dataprogram online som heter Vipu. Nu ska det alltså gå att skicka alla uppgifter från anteckningsprogrammet till stödansökningsprogrammet. Jag läser anvisningarna och försöker göra som det står. 


Första gången får jag error för att 5 skiften har för långa namn. Jag går tillbaka till anteckningarna och tar bort lite bokstäver. Nytt försök. Sessionen är avbruten, logga in på nytt. Jag loggar in med bankkoderna på nytt, försöker igen. Nix, det fungerar inte. Jahapp. Vad gör jag nu? Jag ser ju att jag är online i Vipuprogrammet men det ser inte WebWisu. Jag loggar in igen. Samma resultat.


Och det där j-vla Vipu. Det är inte logiskt för 5 penni. Jag satt hur länge som helst igår innan jag hittade var jag skulle ansöka om stöd för djurens välbefinnande och miljöstödsersättningen. Till sist ramlade jag över det i misstag. Vet inte om jag hittar samma ställe igen. Läste alla anvisningar och försökte kryssa i de alternativ som passar vår gård. Hela systemet är så invecklat så det går inte att räkna ut vad det innebär för oss i pengar. Det är djurenheter hit och ersättningsnivåer dit. Iband för alla djur, ibland för hondjur, ibland för tjurar över 12 månader, ibland för alla djur över 6 månader. Försök räkna ut då om jag kryssar i alternativ 1.3b så betyder det hur mycket pengar jämfört med om jag kryssar i alternativ 1.3c?

Men jag kan ju inte skicka något alls innan jag har in skiftesuppgifterna från webwisu.


Snart skriver jag ut allt i pappersform och går till lantbrukskansliet med hela kladden. Sablar, vad frustrerad jag blir.


Av Cindi Groop - 2 maj 2015 10:53

okej, okej. Idag ska jag sätta mig på kontorsstolen och se över årets stödansökningar. Det finns så mycket annat som skulle vara mycket roligare, men å andra sidan, då det är klart så behöver jag inte gå och oroa mig över stödansökningar på en tid. Fast jag vet ju att jag inte får allt färdigt på en dag, men jag kan ju börja på.


Lucas klarade annars sitt traktorkort, så nu får han köra både traktor och vår traktorregistrerade fyrhjuling på vägarna. På tisdag väntar moppeprov. Vi firade med att ta en shoppingdag i Vasa på torsdagen. Han hade dagsverksdag från skolan så då kunde vi båda ta ledigt och bara shoppa. Han är mycket bättre att shoppa än mig kan jag berätta. En konfirmatonskostym hittade vi inom 30 minuter. Två slipsar och två skjortor köpte han på samma gång. Sen köpte han ett par jeans, shorts, en sommarjacka, en läderjacka, 6 vita t-skjortor, en huppari, 2 par sommarskor, ett par solglasögon och 6 par sockar. 

Vi åt kinamat till lunch. En riktigt fin dag hade vi tillsammans. Jag köpte......öhhhh ingenting. Som vanligt. Jo förresten, ett par sommartygskor hittade jag faktiskt. Dottern sa att jag inte får åka och handla till stan i jympaskor, så jag måste aktivt söka alternativ. Ett par blåa tygskor, föreslog hon. Så jag gjorde som hon sa och köpte ett par dojjor för 19€.

Hon gillade dem så mycket så hon tog dem då jag kom hem! Så jag fick alltså ingenting.


Jaja, här kan jag inte sitta. Eu-stöd var det ju. Men först ska jag gå och ta sockerprov i fingret och så ska jag göra upp eld i pannan och så börjar det väl vara lunchdags och så.............



Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards