Alla inlägg under september 2015

Av Cindi Groop - 17 september 2015 06:00

Vår lille kille blir 4 månader på fredag så vi har varit på läkarbesök idag (läs onsdag). Allt i skick, inga biljud på hjärtat, fontanellen fin, huden fin, fin och spänstig gosse.


Tänk vilken tur vi haft som fick denna underbara kille av storken. Känner bara stor kärlek och lycka. Tänk så mycket pussar och gos vi får nu. Hur kunde det bli så här bra. Han sprider glädje i hela familjen, ja vem kan inte låta bli att le när man får se detta lilla murmeldjur.


Hans stackars pappa får tyvärr bara se honom i pyjamas nu morgon och kväll, men kanske snart arbetet lugnar sig lite och de får mysa tillsammans igen.

 

Frassin vill också mysa, men Liam är inte så övertygad.

   

Av Cindi Groop - 16 september 2015 10:39

Jag blir så ledsen då jag läser alla hatiska kommentarer om flyktingarna. Varför känner folk att de måste spy galla över folk som flyr ifrån krig? Ser de inte bilderna på folk som riskerar sitt och sina barn liv för att komma till ett tryggare liv för att i deras hemland finns bara död och lidande?

Hur kan blekfeta finnar sitta på sina lata arslen och hata dessa stackars människor. Nej, jag kan inte förstå. Mitt hjärta blöder, både för de flyende men också över mina hatiska landsmän och kvinnor.


Det var allt jag ville säga idag.  

Av Cindi Groop - 15 september 2015 06:00

Det gick ju bra att ladda upp musik här. Tror jag kommer att fortsätta med det och spela lite musik som jag gillar. 


Jag har nu sett över höstens planerade kalvningar och ser fram emot en spännande höst. Den första väntas kalva 28.9 så vi tar in dem från betet nu på torsdag. De första fem kalvningarna är efter Orvar, men sen kommer det huller om buller med Champs Bravos och Worldwides kalvar och sen i slutet av oktober börjar vi få kalvar efter vår egen ungtjur Aminoff. 28 kalvningar har jag på listan. Den sista är beräknad till 30.11 Ska bli spännande att se hur vi får det att fungera med bebis och nattvak i kalvningsboxar. Problem kan det ju bli ifall vi får någon besvärlig förlossning som vi båda måste hjälpas åt med mitt i natten. Hur gör vi då? Vi kan ju alltid ha på babyradion, men det tar ju en tid innan man tar sig in från att ligga och dra ut kalv, få av sig slemmiga kläder och bli så ren att man kan trösta gråtande barn.


Nåja, kanske vi inte får några kalvningsproblem i höst. Onödigt att oroa sig på förhand, inget vi kan göra åt det nu i alla fall. 


Speciellt intressant i höst är förstås min söta Hirscht som fått 2 döda kalvar på 3 kalvningar och trots det fortfarande är kvar. Nu väntar hon en kalv efter Champs Bravo. Hoppas, hoppas, hoppas att det ska gå vägen denna gång. Annars måste jag väl nog skicka henne till slakt. Fast de tror säkert de fått in en val på slakteriet. Säkert ordentligt med späck under skinnet på henne.

Ja annars är det väl inte någon kalvning som är särskillt intressant. 8 kvigor ska kalva för första gången och det är ju alltid lite extra spännande. Hirschts enda levande kokalv är en av dem och så har jag flera kvigor efter semintjurar som ska bli intressanta att följa, bl. a efter Elit av Hällinge och General av Boogård.

   

Elit är den ljusare och General den mörka.


Jaha, vad ska vi spela för musik idag då? Tror det får bli lite Pink Floyd.



Av Cindi Groop - 13 september 2015 21:11

September är alltid den arbetsintensivaste månaden hos oss. Dagarna vill inte riktigt räcka till. Krister har nu kornet och ärterna tröskade, otröskat är ännu höstvetet. Halm ligger lite varstans som borde balas och köras hem omgående. Djur ska tas in och vägas. Slaktbilen kommer sista veckan i september och kalvningarna börjar på.


Jag hjälper till så gott det går med att fylla foder i häckar och ge säd åt tjurarna. Det har gått ganska bra med Liam med i Babybjörn-selen eller en stund med barnvakt. Huvudsaken är i alla fall att jag har mat färdig då hungrig bonde slinker sig in fram och åter. Han jobbar tills mörkret faller på. Duschar, stupar i säng. Upp en gång varje natt och kontrollerar torken och så upp igen då solen stiger upp. Jag bara hoppas att maskinerna håller och att arbetet löper som det ska. Finns inget utrymme för misstag i år.


Vi har fått ha en ny avbytare några dagar nu. Hon heter Åsa och verkar lovande. Vi hoppas få ha henne 5 dagar nästa vecka också. Därpåföljande vecka får vi en ny avbytare igen. det är lite besvärligt med nya avbytare med jämna mellanrum. Allt ska ju läras in och det tar tid. och tid är det vi har minst av just nu.


Jag dabbade mig lite idag då jag körde in en bal i en foderhäck. Vet inte riktigt hur jag bar mig åt, men plötsligt hade jag frontlastargripen upp genom plåttaket på foderhäcken. Det skramlade till en gång och så damp 3 plåtar ner på fodret. Har inte vågat berätta än. Men det måste väl gå utan tak resten av betessäsongen nu.

Jag är visst lite ringrostig då jag inte jobbat på ett tag. 


På hästfronten har det varit turbulent igen en tid. Min systerdotter har haft 2 hästar på foder över sommaren, men då ägaren till den ena tog tillbaka sin häst så blev den andra ensam och fick därför flytta till oss. Vi tänkte först ge en av våra hästar till henne eftersom vi hade tre, men så gick ju Atte och dog och så var de bara två. Så Netta fick komma hit medan Sanne sökte ny häst. Nå nu har hon hittat Petski, så han och Netta flyttade till Solf igår. Så för tillfället har vi två hästar i hagen. Intressant det här. Får se om vi klarar av att hålla antalet hästar vid två nu över vintern.

Jag vet inte om ni kan hänga med i alla hästsvängar. Först var de fyra, Linett, Piruett, Atte och Mette-Marit. Så sålde vi först Linett och sedan Piruett. Så tog vi hit Åke och Lussan och då kom Piruett tillbaka. Då var de 5. Så for Åke och Lussan tillbaka och så dog Atte. Då var de två, Piruett och Mette-Marit kvar. Då kom Netta, så var de tre igen. Men nu for hon så nu är de två. Tror jag. Borde kanske gå ut och räkna.


Ska försöka infoga lite musik här idag. Vet inte om det fungerar, men man kan ju alltid testa. Testing, testing.


Av Cindi Groop - 12 september 2015 20:08

Vad är det med mig och djur?

Jag är tydligen någon slags djurmagnet.

Ni har ju hört mig tjata och drömma om dorperfår. Nå idag fick jag klart att jag ska få hyra en i höst.

Otroligt, eller hur?


På något konstigt vis så ställer slumpen alltid till det så att jag får tag i just de djur jag vill ha. Det är som i reklamen: Plötsligt händer det!


Så nu är jag oerhört lycklig just idag. Tänk alltså, att det kan ordna sig så bra.


Mera info kommer då han flyttar hit.

 

Av Cindi Groop - 9 september 2015 08:01

Den 20 juni fyller min mamma år. Detta år var det dessutom midsommardagen och Lucas konfirmation. 

Eftersom vi hade valt Liams syskon till gudföräldrar och man måste vara konfirmerad för att kunna bli gudförälder så ordnade vi med dop också samma dag. Ja, då vi ändå var tvättade och närmaste släkten samlad.


Så kl. 11.00 var det konfirmation i kyrkan och kl 15.00 var det dop. Ni som läst min blogg en tid vet om att jag gillar det här med att utföra många saker på samma gång.


 

Konfirmanden.


     

Festerna höll vi vid sommarvillan i Ledörssundet. Där gifte vi oss också en gång i världen, för 23 år sedan.


Liam Olof Johannes Groop är hans fullständiga namn. 

Olof efter min farfar och Johannes efter Kristers farfar. Johannes hette dessutom min mormors far, så det fanns på båda sidorna.


Jag hade bakat tårtan till den gemensamma festen. Det ska alltså föreställa en öppen bibel. Vet inte om det är så tydligt.   Det var två olika tårtor åt dem under grädden. En chokladtårta med hjortron och en traditionell tårta med jordgubbsmos.


Den fina dopklänningen har min mamma stickat och har använts till alla våra barn.

 

Notera att bandet är gult. Jaja, jag vet att jag tjatar. Men i min värld finns det inga pojk- eller flickfärger. Jag använder helst neutrala färger oberoende av kön, eller jag kan alltså klä min son i vilken jäkla färg som helst. Jag är ganska säker på att en bebis skiter fullständigt i vilket.

Han sover annars ännu. Klockan är halv tio.

Av Cindi Groop - 8 september 2015 16:58

Alla livsmedelsaffärer i vår kommun har inte kärror med sittplats för bebisar. Då får man lösa det på annat sätt.

Lite knöligt att handla med två kärror, men vad gör man.


E han inte söt min lilla björnunge i sin björndräkt?

Tyvärr har han redan vuxit ur den.    

Av Cindi Groop - 7 september 2015 06:00

Nu måste jag ju bara ta tag i och berätta om sommarens vallningskurs.

Även i år hade vi, Team Pampas, bokat Gunnel från Sverige för att komma och hålla kurs för oss. Gunnel tävlar för det svenska landslaget och har fött upp många av hundarna i Team Pampas.


En av fördelarna med att boka samma instruktör år efter år, är ju att hon nu känner oss och våra hundar och vet vad vi behöver göra för att utvecklas. 

Gunnel har förmågan att se på vilken nivå vi ligger och hon kan dessutom förklara så bra så att vi ska veta på vilket sätt vi ska göra för att få hunden att göra som vi vill.


Kursen pågick från onsdag till söndag. Vi bodde tillsammans , kokade mat tillsammans och tränade tillsammans. Och vi pratade hund, hund och åter hund.

Liam var 7 veckor gammal då han var med på sin första vallningskurs och det gick jättebra. Bara för hans skull fick jag bästa sängen, dubbelsängen   


 

Nu kommer jag att bildbomba från kursen:

                           

Yezz och jag tog stora kliv framåt igen. Vi tränade bl.a delning av flocken och look back som alltså innebär att efter delningen då man gått iväg med bara en del av flocken och de andra blivit kvar, så kommenderar man look back och så ska hunden svänga 180 grader och hämta resten av flocken till föraren. Oj vad det är roligt då man ser att hunden fattar!  Och min lilla söta gulliga Yezz är så fantastiskt duktig. Mitt hjärta svämmar över av lycka.


Denna helg har det varit finska junior- och unghundsmästerskapen i vallning. Men i år hölls den riktigt vid ryska gränsen och jag tog beslutet att inte lasta hund och bebis och köra över 8 timmar en väg för att tävla 10 minuter och sen köra 8 timmar hem igen. Tro inte att jag inte var sugen att åka och försvara vår titel, men även jag måste ju behärska mig ibland. Däremot har finska kennelklubben sina finska mästerskap i oktober i närheten av Somero i oktober och det funderar jag ännu lite på. Dit är det ju bara knappt 4 timmars bilresa. Måste planera lite med teamet ifall vi lastar en bil eller två och sticker ner dit.


Ja det är lite råddigt med två olika finska mästerskap i vallning, men då finska vallhundsföreningen och finska kennelklubben inte riktigt kan samarbeta så blir det lite tårta på tårta. Men för att förklara det lite enkelt så är finska vallhundsföreningen mer för riktiga arbetshundar och kennelklubbens tävlingar är öppna för lite vad som helst som kallar sig vallhund. Nåja, nu kanske jag drog lite starka gränser där, men i verkligheten så är det nog endast border collies och working kelpie som tävlar i vallning. 


hej så länge..

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards