Direktlänk till inlägg 21 juni 2016

Sälja avelsdjur

Av Cindi Groop - 21 juni 2016 05:45

Det är väldigt intressant det här att sälja avelsdjur. Förra året var trögt. Väldigt få förfrågningar om avelsdjur. Semineringarna löpte av förklarlig anledning också trögt och att väga alla djuren kändes som onödig tid. Om man har för mycket att göra från förr, så skunde man ju skala bort sånt som inte ger något större resultat i alla fall.


I vilket fall som helst, så har vi ju sett till att vi haft alla hälsogranskningar i skick och att gården fått Mycoplasma Bovis A-status och allt det där. Men det har varit lite uppförsbacke så att säga och tankarna har gått mot att vi ska avsluta vårt avelsarbete som kräver mycket tid och pengar och ger väldigt lite tillbaka. Visst har det gett lite mer betalt för djuren än om de gått till slakt, men tidsåtgången har kanske ätit upp förtjänsten.


Men så plötsligt i år så är det som om proppen har gått ur. Vi har sålt 5 dräktiga kor, 15 kvigor och 8 tjurar hittills. Och mera kvigor skulle jag ha kunnat sälja om jag haft!


Vi har sålt i princip över hela Finland. Det är plötsligt jätteroligt att föda upp avelsdjur igen och mycket mera motiverande att kämpa på med brunstövervakningar och semineringar.


Hur blev det så här nu?

Ja, det är väl resultatet av många små saker. Men en stor sak är troligen att vi kämpat på och sett till att gården har alla möjliga och omöjliga hälsogranskningar i skick. Folk vill ha garantier på att djuren de köper är friska. Det är dyrt att köpa till sig smittsamma djursjukdomar.

En annan sak är väl kanske att vi hållit på i många år och att det tar ganska länge att bli känd. Folk som köper avelsdjur berättar vidare både om de är bra och om de är dåliga. Jag kan annonsera hur mycket jag vill, men om en bonde fått ett tips om bra djur från en annan bonde så är det den bästa marknadsföringen.

Dessutom så har vår nya avelsrådgivare faktiskt varit duktig och bjudit ut våra djur, så vi har sålt flera djur via Faba i år. 

Mest stolt är jag dock över att vi sålt en avelstjur åt landets bästa besättning. Det finns en gård som vunnit överlägset flest uppfödarpriser i landet och de köpte tjur här i år. Och hon är noga!


Vi får hoppas att detta inte bara är ett tillfälligt uppsving och att vi nästa år säljer endast 2 tjurar till avel.

Nu borde jag gå och fotografera de återstående tjurarna , så kanske vi får någon till såld. Men årets högsäsong är nog förbi.


Ska det vara en tjur?

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Torsdag 9 april 01:42

Ahh, känslan när man lyckats hjälpa en kviga få fram en kalv!   Och alla inblandade lever.   Klockan hann bli halv 3, men vad gör väl det. Vi tar igen sömnen någon annan dag.   Och fin utsikt från jobbet fick jag även denna kväll.   Får...

Av Cindi Groop - Onsdag 8 april 06:50

Ja, med Liam hemma och pågående kalvningssäsong så blir det inte så mycket bloggande. Idag är jag dock tidigt uppe och Liam sover fortfarande så jag ska försöka hinna uppdatera lite.   Kisse håller mig sällskap då jag är på nattvak.     Jo...

Av Cindi Groop - Måndag 30 mars 09:13


Igår fick jag gå på en härlig promenad i solskenet. En riktigt härlig vårdag i slutet av mars. Linns hund Nemo är på en veckas semester hos oss. Passar på att träna honom lite. Vi hade kul allihop tror jag.   ...

Av Cindi Groop - Tisdag 24 mars 13:10

Idag har simmentalföreningen haft styrelsemöta via webben, och beslutat att vi skjuter upp vårt 30-års firande till augusti 2021. Ingen vits att pressa på och planera nu för att ändå tvingas avboka.   Även samfällighetens årsmöte har vi tvingats ...

Av Cindi Groop - Måndag 23 mars 13:14


Vet ni vilken fågels som är slarvigast? . . . -Hafsörnen!     Nej, den var slö.   Havsörnen däremot besöker oss mer eller mindre varje dag den här tiden på året.   Kanske läge att hålla hönsen inne? ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ rafbackensranch med Blogkeen
Följ rafbackensranch med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se