Alla inlägg under januari 2018

Av Cindi Groop - 4 januari 2018 18:32

Katterna återfunna välbehållna. De var båda tillsammans vid kossorna. Varför de varit där i ett dygn förstår jag inte. Men friden är återställd. Jag hann redan fantisera många hemska scenarion i mitt huvud.ANNONS
Av Cindi Groop - 4 januari 2018 07:56

Är lite orolig över mina kissor idag. De ligger gärna och sover i kökssoffan större delen av dygnet den här tiden på året. Men de var inte inne igår kväll och ingen väntade utanför dörren ännu nu på morgonen.   


Var är mina gullungar?

 

ANNONS
Av Cindi Groop - 2 januari 2018 14:24

Väntar som bäst på att slaktbilen ska dyka upp. Finns ett litet restlager kvar med tjurar som inte duger till avel.

Det är nog hög tid för dem att gå till slakt, men pga att slakteriet höjer priset litet vid årsskiftet så har vi inväntat det. Bra att de kommer så här direkt i början i alla fall.

Jag kommer att ta en framdel i retur och har ännu någon osåld låda malet kött ifall det börjar sina i någons frys. Bara att höra av sig till mig, så levererar vi till trappan inom kommunens gränser.


Jag har också den sista gruppen med baggar som kommer att få möta allas vår sankte Per denna månad. Även där finns ännu osålt. För nog är det ju så att man är hungrig igen nu efter julen.


Jag har också försökt bjuda ut 8 ungtackor som är 50% dorper och dräktiga med renrasig dorper till livs. Men det är inget riktigt sug efter ungtackor verkar det som. Fast det kan ju delvis bero på att vi inte har gått med i Maedi Visna programmet för fåren. Det finns flera olika nivåer på det programmet också och man ska ta blodprov på alla djuren ett antal gånger innan man uppnår högsta nivå. Känns dock ganska onödigt med tanke på att massor med får har testats i Finland i många herrans år och inga fall har uppptäckts. Sjukdomen finns inte i landet helt enkelt. Men vi gillar ju papper i detta landet så i vårt fall så saknar tackorna några papper. 

Risken finns att de får gå kvar på gården bara för att de är så fina. MEN JAG BEHÖVER INTE MER TACKOR!!!!


Jag ska ännu försöka prångla ut dem någonstans, men om det inte lyckas så måste jag ta mig samman och anmäla dem till slakt.

Jag förstår nog varför jag gillar avelsarbetet. Det är sååå mycket roligare att få sälja djuren till livs än till slakteriet. Bässar och tjurar har jag inte så stor skillnad på. Eller de flesta har ju slakterivägen utstakad direkt, men tackor och kvigor som kan bli framtida avelsdjur har jag svårt med att skicka till slakt. Det enda "fel" de gjort är ju att jag inte har möjlighet att spara alla.


Men just du som läser nu: Visst har du alltid tänkt att det vore mysigt att ha 8 tackor? Ja, jag tänkte väl det. Ring mig så ordnar vi saken.......

 


Av Cindi Groop - 1 januari 2018 15:47

Liam sover fortfarande och nu brinner det i pannan. Vi fortsätter.


En sak som jag tänkt säga länge är den att vi kommit på vad problemet är ifall man inte ser mina uppladdade filmer och youtubeklipp här.

Det beror på webläsaren. Om du öppnar bloggen via Internet explorer så fungerar det inte. Men om man går in via t.ex chrome så borde det fungera.


Fast nu borde jag börja på med middagen. Jag hade tänkt göra tortillas idag, men kan konstatera att jag glömt att köpa creme fraiche. Suck, får bli makaroner och stekt malet kött istället då. Och jag som var sugen på mexikanskt......


Nåja. Hoppas på kortare bloggintervaller framöver.


Hej, så länge!

Av Cindi Groop - 1 januari 2018 15:26

Nej, jag har inte ramlat av jordens yta. Har inte ens varit särskillt deppig denna mörka årstid. Har bara inte hittat motivationen att blogga. Har en stund här och en stund där, men jag behöver kunna andas lite och gå ner i min bloggzone innan jag kan skriva.


Nu kom jag på att jag kanske hinner skriva någon liten rad medan Liam sover. Fast nu hör jag att Krister kör in ny ved i källaren och jag har glömt att elda!


Sparar inlägget och hoppas hinna återkomma.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ rafbackensranch med Blogkeen
Följ rafbackensranch med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se