Direktlänk till inlägg 3 januari 2021

Bara roligt

Av Cindi Groop - 3 januari 2021 14:26

Då man skaffar nya djur så är allt ju så roligt och spännande. Man föreställer sig att allt bara ska vara rosenrött och roligt.


Well, tyvärr är det ju inte alltid så. Djur förstör saker, djur skitar ner, djur blir sjuka, djur dör. Djur tar dessutom dubbelt så mycket tid att sköta om än man föreställer sig då man planerar att skaffa djur. Märk att jag här skriver just djur, för det gäller alla sorter.

På kofronten rätt lungt för tillfället. En ko i sjukbox pga slidframfall. Väntas kalva i mitten av april. De kan de i bästa fall leva med utan att man behöver göra något, men i värsta fall dör både kalven och kon. Så nu måste jag snabbt ta beslut om jag ska anmäla henne till slakt till nästa vecka eller tror jag att allt går bra och hon får en fin kalv i april?

Jag vill ju tro att allt ska gå bra. Men jag kommer ju bli väldigt arg på mig själv om det blir något elände av alltihopa.

Jag gillar inte alltid att vara den som måste ta dessa beslut.

En tjur är också i sjukbox, för husfridens skull. han är äldst i gruppen och har horn. varav ett av hornen bröts av på mitten i förra veckan. man kan ju tro att det skulle vara han som bråkar med de yngre tjurarna, men det är precis mitt emot. De yngre har gaddat ihop sig och mobbar denne. 

Så nu då vi plockat bort honom så har lugnet återfunnit sig i gruppen. Han är 18 månader nu, så jag kan också skicka honom på bilen nu, ifall jag beslutar mig för att skicka kossan. Vi brukar ju ha dem till 19-20 månader, men det är ju onödigt att han står där och tar upp en box helt själv. Han skulle passa bra som avelstjur någonstans, bra värden för födelsevikt och köttighet, men så har han ju horn då. Det sänker hans dragningskraft betydligt.


3 tackor har vi behandlat för listerios i ena ögat. Alla har tillfrisknat.

5 tackor har jag sålt till liv. 10st var ju målet, men 5 är ju bättre än ingenting.


Ja, och så var det ju det här med piss och skit. Nu producerar valparna  stora mängder. Jag plockar bort och gör fint och så fyller de på igen. Jo, jaag visste nog att det går till så. Men inte är det mindre arbetsamt för det.

och då jag städat åt valparna så märker jag att en katt har spytt så att det runnit ner för köksbänken i grovköket. och ner på läderpallen som stod nedanför. Suck!

Jo, jag avmaskade valparna igår, men borde också göra det samma till katterna tydligen.


Glömde sätta in den här bilden före julen   

 


Och jo, så var jag in på google earth och sökte upp vår gård. Lite roligt hur bra vi syns från satelit.

 


och så här ser huset ut i juleskrud

 

Liam är ute och leker, men nu börjar det skymma. Måste ropa in honom.

hej, så länge


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards