Direktlänk till inlägg 25 januari 2021

Jaha, Hej!

Av Cindi Groop - 25 januari 2021 11:57

Dagens väderleksrapport: Snö igen, nordostlig vind. Tror jag hålls inne.


Nu är valparnas sista vecka här. De är fruktansvärt underbara! Älskar dem allihop. Tror jag har lyckats ganska bra med att para ihop rätt valp med rätt familj. Nu märks faktiskt deras olika personligheter.


Inga bilder idag, hinner inte ladda upp. 


Jag har ju gjort mina första stapplande steg på instagram och jag måste säga att jag inte är helt övertygad. Visst är allt nytt i början, och jag är ju som känt inget datasnille. Så lite ovant och oklart ännu. Så ha överseende med att jag kanske inte uppför mig helt enligt hur det är meningen man ska göra så här i början. Just nu är det inte så mycket annat än valpar att fotografera heller och de antingen sover eller rusar runt i 100 knyck, så det är svårt att få fina bilder. 

Även där vore det bra med en assistent som kan hålla stilla objekten en stund.


Planen med rafbackens instagramkonto är att jag kan publicera mera bilder på alla djuren. Då de föds och hur de utvecklas, samt även på avelsdjur till salu. Nå, vi får se hur det lyckas.


På kofronten allt relativt lungt. Jag har fått min semineringsrättighet så nu är det bara att tuta och köra. Har dock bara 5 semindoser kvar i byttan. De tänkte jag använda till enbart kvigorna. Så jag kommer att släppa ut Chicago till kossorna. 3 kvigor väntar jag bli i brunst tills på lördag, så då får jag pröva på ordentligt. Förstås är valparna leveransklara också denna helg, så jag måste planera in valpköparna mellan semineringarna. Allt samtidigt som vanligt.

Dock har jag anmält Chandra till slakt. Hennes framfall fortsätter att bråka. Så nästa vecka far hon. Samtidigt far också en udda tjur, som blev flyttad pga av bråk. Bra att de kommer och hämtar fast det bara gäller 2 djur.


Vi flyttade lite kvigor i fredags. De vårfödda kvigorna hade jag inte avvant än, så det började bli dags innan nästa kalvningssäsong börjar. Så de fick gå in i A-huset då, och så fick de dräktiga kvigorna som väntas kalva i vår gå ut i stora gruppen istället. Det är ju två separata hus, så vi stängde av gården på alla sidor med stängselnät och så fick först en grupp springa ut och så fick den andra gruppen springa in. Det gick riktigt smidigt faktiskt. Och de unga kvigorna verkar vara nöjda i sitt nya hem.

Nu borde jag ännu sortera lite ute i de två grupperna. En grupp får lite bättre foder och en grupp lite svagare. Så nu borde jag sätta kossorna som väntas kalva sent på säsongen i gruppen med svagare foder. Och så sådana lite väl runda damer kan också få lite svagare. Så lyckas kalvningarna bättre om de inte är för feta.


Ja, och så har de äntligen dna-testat den svenska semintjuren som jag ville köpa doser av, Chaplin! Så nu måste jag ju nog beställa några av honom också! Jo, jag sa att jag inte skulle. Och jo, jag vet att det är så enkelt att sitta här vid datorn och klicka hem doser, men de ska användas också. Och vem är det som ska göra det? Visst ja, nu är jag ju seminör......


Jag har också jobbat lite på kontoret. Allt är ju inte jordbruksrelaterat. Idag var också sista dagen att anmäla till höstens förskola. Tack och lov kom jag på det redan idag!

Invecklat dataprogram till skolan. Bankkoder och skit. Nåja, det lyckades, tror jag, till sist.


Så kämpar jag på med ett stödbeslut som vi fick i höstas. Jag hade kryssat i lite fel i ansökan. Det blev ett dyrt kryss. Så nu har jag besvärat mig, först till landsbygdsnämnden och sen till NTM-centralen och fått två avslag. Nu är då frågan om jag ska gå vidare till förvaltningsdomstolen? Orkar jag kämpa? Jo, jag gjorde fel, men var det mitt fel att det gick att göra fel? Är det meningen att stödansökan ska vara så invecklad att en bonde inte klara av att göra stödansökan utan specialisthjälp?

Det är så invecklat så jag ger mig inte på att försöka redogöra för problemet här. Paragraftext är inte så kul att läsa heller.

Nå, vi får se om jag orkar kämpa. Hatar byråkrati. Jag tycker det borde räcka med ett kryss och underskrift. Men varför göra det enkelt då man kan göra det svårt?

 


Nu måste jag se efter vart ungen försvann. Vi ses!




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards