Direktlänk till inlägg 13 mars 2021

Live Tomorrow

Av Cindi Groop - 13 mars 2021 11:58

Å swosh, dit for en månad till.

Allt möjligt och omöjligt på gång. 

Just nu är vi förkylda, som i dessa corona-tider innebär en hel del begränsningar. Liam är hemma ur Päivis, och vi kan inte röra uss ute bland folk. Lucas har flyttat till egen lägenhet under helgen för att undvika oss så gott det går.


Kalvningarna är på gång och det är jättespännande nu med alla nya semintjurar som vi använt. Det har kommit kalvar efter Mustik, Hugin, Emil, Testo och Imperator hittills. På tur är den första efter Alvaro. Chicagos kalvar börjar komma först i april.

Livdjursförsäljningen tuffar på bra. Jag har bara 5 osålda tjurar kvar och flera som frågat. Kvigor har jag dock ett överskott på. Hoppas någon tar kontakt och vill köpa en 10-15st. Så blir betesplaneringen lite enklare. Och så har jag ingen tjur som passar åt kviggruppen riktigt. Jag kunde ju seminera, men då jag inte behöver mera kvigor själv, så hade det nog varit enklast att sätta dem med tjur. Men jag försöker först att få dem sålda innan betessäsongen. De kommer att bjudas ut på Fabas nötförmedling, så kanske det lossnar då.


Om allt går som det ska så flyttar sista valpen till Sverige om drygt en vecka. Det kommer att vara roligt men sorgligt på samma gång. Då man säljer en bunt med 8 veckors valpar så är det nog enklare, men Orca har ju bott med oss nu och blivit en del av familjen. Jag har försökt hålla mig lite avtrubbad, men hur svårt är nu inte det med en gullig valp?

Ozkan är dock en valp helt i min smak. Hon är lugn och säker. Orca är mer full fart framåt. Orca är däremot barnens favorit. Nå, hoppas jag får ha min Ozkboll ifred.


Ja, och ute är det fortfarande vinter. Det gillas inte. Enda fördelen är att hundarna hålls rena. Annars är det usch och fy och blää.


Jag kämpar på med instagram. Ibland mer, ibland mindre. Precis som här på bloggen.


Inspirationen till arbetet är svårt att hålla igång med förkylning i kroppen. Men det bryr sig kalvningsfärdiga kossor inte om. Och tänk då 5-åringar inte ens dämpas av förkylningar, nej full fart bara. Suck.


Så förkylning, överenergisk unge och vinter, suck. Men glad och nöjd i alla fall. Nog har vi det bra i vår del av världen!


Finns det någon musik som botar förkylning? Vi kan ju försöka.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards