Direktlänk till inlägg 13 februari 2012
Nu ska jag dela med mig av en underbar smakupplevelse.
Denna tårta är glutenfri och man kan även använda Hyla smör ock vispgrädde som laktosintoleranta kan äta, så blir det en lämplig tårta på kalas med allergiska gäster.
Chokladmarängtårta
Ugn 125grader
Botten
4 äggvitor
3dl socker
3dl rispuffar
Fyllning
4 äggulor
1dl socker
1dl matlagningsgrädde (Hyla)
1msk potatismjöl
100g smör (eller Hylamargarin)
2,5msk kakao
Garnering
4dl vispgrädde (Hyla)
socker enligt smak
riven blockchoklad
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Vänd ner rispuffarna.
2. Klä en ungsplåt ca 30x40cm med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i mitten av ugnen ca. 1h.
3. Stäng av ungsvärmen och låt kakan stå kvar ytterligare 15min. Stjälp upp och ta bort bakplåtspappret medan den fortfarande är varm.
Fyllning
1. Blanda äggulor och socker i en kastrull, tillsätt grädde och potatismjöl.
2. Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna. Ta kastrullen av plattan och rör ner klickar av smöret. Smaksätt med kakao. Låt krämen kallna.
Tårtan
1. Dela försiktigt tårtan på mitten, bred krämen på den ena och lägg den andra över.
2. Vispa grädden och bred den över tårtan, riv blockchoklad över. Ställ tårtan kallt.
Om jag ska bjuda på kalas, så brukar jag genast göra dubbel sats. Då behöver inte bottnen delas utan man sätter en hel botten ovanpå den andra.
Detta kan jag lova är en helt fantastisk smakupplevelse. Den knapriga botten tillsammans med den lena chokladkrämen och den söta grädden blir en symfoni i gommen. Jag vill påstå att den förlänger livet genom att ge en sån härlig upplevelse för hela själen. Pröva, njut och glöm kalorierna en stund.
Try it, you´ll like it!
Den här åt vi då Vasa läns vallhundsförening firade 20 års jubileum förra året.
...och sjukt ben. Många minusgrader ute. Dagen kunde ha börjat bättre Jag är dessutom utan bil. Jag lånade ut volvon åt ungarna, i fredags kväll, som skulle på bowling. Får ett ljudmeddelande med konstiga ljud från motorn. Vi åker upp och tit...
Jag läser i tidigare inlägg om Jascha som föddes i november 2022, f. VB Chaplin, mor Dietrisch efter svenska Hirscht och pappa Orvar. Jascha finns här än och väntar sin första kalv 4.4.25. Det började lite som mor sin. Hon seminerades första ...
Oj, nu är det svårt att komma igång igen då det gått nästan ett år sedan förra uppdateringen. Idag är det snöstorm och ganska passande datordag. Förra året var ganska jobbigt ur hälsosynpunkt. Jag är ju annars en grundfrisk människa, inget ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
|||||||
|