Direktlänk till inlägg 19 februari 2024

Februari springer iväg

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag.....

Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med.

Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallelse till laseroperation och skumbehadling av båda benen. Jag sa till att från slutet av mars och framåt så har jag inte tid att vara sjukskriven för då börjar kalvningssäsongen, men vi får väl se hur lång kö det är.

Men så kom något nytt jävelskap. För två veckor sedan fick jag värk i samma ben. Nå, det gick några dagar och jag hankade mig fram, men så började benet domna bort och krampa. Då blev jag lite rädd att det kanske var en ny propp på gång. För då jag var till kärlkirurgiska så sa de att jag fick sluta med min blodförtunnande medicin. Så jag tänkte att jag måste kolla upp, för säkerhets skull. Det hade också blivit svårt att sova pga benvärken.

Nå, jag fick en snabb tid till fysikalen och därifrån vidare till läkare.  Diagnos: ischias. Suck. Nå det var ingen ny propp i alla fall, så det får man ju vara nöjd över, men jag är sjukskriven resten av månaden.

Men jag har inte tid att vara sjuk!

Krister har fullt upp med arbete i skogen medan markerna är frusna och jag har lovat att sköta alla djur. Men det klarar jag inte av nu   

Så Krister jobbar ett arbetskift i skogen och så ett arbetskift med djuren. Hur länge håller han? Han har dessutom hostat i snart två månader nu, men det har han inte tid att bry sig om säger han.....

 

Nå, det var krämporna det. Men det händer ju annat också.

Fick idag meddelande om att det inte kom in tillräckligt med beställningar på MR. Bull fast 3 länder gick samman för att få ihop tillräcklig mängd. Jag kan inte förstå varför de har en gräns på minst 200 doser? Nå beställningen är 0 doser nu då. Behåll er tjur!

Fast egentligen pustar jag ju ut en aning. Jag ville ju ha den, men jag behövde ju inte mera doser. Så, frid över hans minne.


Jag har inte heller haft förstånd att hålla käften då Landsbygdens Folk ringde och frågade ifall jag vill uttala mig om livsmedelsverkets nya hund- och kattregister.

 

Dock skrev han en väldigt mild text. Jag använde nog mycket hårdare ord än vad som kom i tryck. Men kanske bäst så   


Jag försöker annars fotografera tjurarna som vi har till salu i år vartefter de ställer upp på fotografering. Det vore ju enklare om man skulle ha en assistent. Det är ju lite svårt att försöka ställa en tjur snyggt och sedan springa och ta ett foto medan den står still. Ibland lyckas det, men inte alltid.

 

Jag sätter upp bilderna vartefter på min Instagram @rafbackensranch

Jag skulle ju helst få dem i nummerordning, så skulle det vara lättare att söka dem i efterhand, men det lyckas ju inte att få dem fotograferade i nummerordning. Och jag vill ju få ut bilderna så fort jag får dem. Inte vänta tills jag har fina foton på alla.


Ja den höstkalvande gruppen får jag väl dra streck för i semineringsväg nu. Det har lyckats rätt bra tycker jag. Jag har haft ut en ungtjur som fick kontrollera mitt arbete och han hittade 1 ko som inte var dräktig. Mina doser är nästan slut. jag har kvar 1 st Lord Ursus. Den hade jag sparat åt Fifi av Åbuen, men hennes brunst har jag nog totalt missat. Jag kan inte förstå. Jag har antecknat brunst på henne i november, men efter det ingenting.

Vi får hoppas att ungtjuren har fixat henne i skydd av mörkret, för jag vet då ingenting i alla fall. Nå ifall det visar sig att hon är tom, så får hon byta grupp igen då. Hon mjölkar ju lite onödigt bra. Men nu är hon nog i bra hull, så hon borde inte ha något att klaga på. Vi lär väl märka hur det ligger till, förr eller senare.

Sista jag seminerade var förra lördagen. En lite mindre kviga efter Chaplin PP. Hon blev seminerad med Unicorn. Så nu måste jag vänta två veckor till för att se om det lyckades. De andra kvigorna borde vara klara, hoppas jag.

 

Det har ju sina utmaningar att sköta semineringen själv. Då avelsandelslagets seminör kommer ut, så fungerar ju jag som assistent. men då jag själv är semiör så är jag min egen assistent. Och då saknas t.ex en extra hand åt svansen.

Men jag blundar och böjer mitt huvud, så klarar jag mig ganska bra.


Ja! En rolig grej att avsluta med. Vi firade mittensonens 24-årsdag med tårtor och hans spännande besked att han fått praktikplats på en stor ranch i North Dakota! Så spännande!

   

I början av mars ska han till ambassaden för att söka om visum och sen får vi förhoppningsvis beställa biljetten.

Han kommer hem igen i mitten av oktober, om allt går som det ska. Vilket äventyr! Jag hoppas han ska trivas.


Det innebär ju då att vi har en traktorchaufför för lite i sommar. Och inga krämpor är tillåtna då!

Jaja, vi tar en sak i taget. Semineringarna är klara-check! Kalvningarna börjar 22.3 Nya semindoser kommer i maj.

Jaja, vi strävar vidare.

Ha en bra dag!

 



Ja, jag kan ju passa på att göra upp en semineringsplan till sommaren nu då jag inte duger till mycket annat. Och nu då jag vet att jag bara har 4 tjurar i byttan. Fram med kolistorna!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Av Cindi Groop - 16 juli 2023 16:34

Semester i juli. Det låter väl fint? Sista dagen innan semestern skyndade vi på för att få allt klart för att kunna ta lite ledigt. Jag röjde under stängsel men hann inte få allt klart. Jisses vad mycket gräs och sly som har hunnit växa upp nu.   ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards