Direktlänk till inlägg 28 februari 2024

Sportlov

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.

 

Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu är hela huset skinande rent, men tyvärr. Med 3 hundar i huset som fäller för tillfället, plusgrader och slaskigt samt aktiv 8-åring i huset, så betyder en städdag ingenting. Men, kanske det inte gör något. 

Jag har faktiskt också använt symaskin idag. Det är inte alla år, vill jag lova. Men idag så tog jag mig äntligen i kragen och sydde kanterna på min stora elefanttavla som jag köpte för????? år sedan. Jag måste väl fotografera den ifall den en vacker dag också kommer upp på väggen.


Ikväll njuter jag faktiskt av ett tomt hus. Det är så tyst och lungt. Pojkarna for på hockeymatch.


I måndags var vi till Tropiclandia i Vasa och simmade med alla andra sportlovsfirande barn i Österbotten. Plusgrader och slask bjuder ju inte direkt in till utomhussporter. Och hela veckan lovas samma väderlekstyp. 

Det varma vattnet och bubbelbaden var dock toppen för min ischas. Nu är nog smärtan i stort sätt borta, men domningarna är kvar och så kan jag inte lyfta vänster fot så högt. Att ta sig fram i snö är inte det enklaste. Men nog blir det väl bra så småningom. Dock har jag ännu kvar jobb med röjsågen på våra naturbeten. Jag vill gärna ha det klart inom mars månad. Så ischas får nog börja ge med sig nu tack.


Nå Liams nya dator fick något konstigt fel i helgen, så den hade vi med till Vasa till firman där vi köpte den. Bra service och efter femtioelva koder och lösenord så fick teknikkillen igång den igen. Glada i hågen for vi hem med datorn och startade upp den igen. Samma skit! Suck.

Jaha, vilken dag ska vi åka tillbaka in till stan? Har jag berättat hur mycket jag tycker om teknik?........


Igår var vi promenerande över isen ut till sommarstugan. Liam pulkade i backen och vi åt hotdog och sockergrisar. Brasan i spisen gjorde att det var helt behaglig temperatur inomhus.


Utomhus hittade hundarna dock resterna av ett drama. De stack direkt in en bit i skogen och kom tillbaka med varsin hjortklöv. Spåren av 3 vargar gick rakt förbi vår brygga. Och efter en stunds sökande hittade vi resterna av hjorten.

 

Mitt i fårens sommarbete..... kul, hehe.

Liam ville nog inte pulka ensam ute.

Sånt lever vi med nuförtiden.


ja, så har jag figurerat i en tidning igen. Det var den finska kotidningen Nauta som var hit och intervjuade mig i somras, men nu kom det i tryck. Nauta handlar mest om mjölkkor, men de har alltid några sidor också om biffdjur. Vi fick då berätta lite om våra åsikter om avel och gen-testning.

   

Min första intervju helt på finska! 

Min finska flyter nog på bättre nu än då jag började med det här avelsarbetet. I  början var jag vettskrämd ifall någon finskspråkig ringde. Men nu går det ganska bra. Men inte har jag ju en flytande finska ännu, men det går på något sätt.


Nej, hör ni. Om man skulle slänga sig i soffan och titta på någon film medan huset är tomt.


Jag avslutar idag med en selfie med min strelitzia, som jag fick i 50-års present för några år sedan. Nu blommar den för andra gången. Älskar den!

 


Och så lite visdomsord:

 

En frustrerad bonde harvade upp denna text i sin åker, så att det skulle synas från flygplanen som flög över. 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Av Cindi Groop - 16 juli 2023 16:34

Semester i juli. Det låter väl fint? Sista dagen innan semestern skyndade vi på för att få allt klart för att kunna ta lite ledigt. Jag röjde under stängsel men hann inte få allt klart. Jisses vad mycket gräs och sly som har hunnit växa upp nu.   ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards