Direktlänk till inlägg 7 januari 2023
Jag har just satt in en rådjursstek i ugnen. Positivt överraskad faktiskt över hur mört och gott kött det är på rådjur. Vi får tacka husets jägare som kommer hem med dylikt.
Det börjar bli lite potatis kvar i huset, men kanske det går att späda på med lite morötter. Jag brukar köpa potatis via Gårdssmak för de säljer ekologiskt odlad potatis, men det är länge sen jag beställt något därifrån nu. Praktiskt också att få hem potatisen buren till dörren.
Jo, jag har väl glömt att berätta att frassin nog har gått vidare. Nå, ni märkte väl nog vart det barkade. Och jag skulle ju nog ha tagit bort honom vid första veterinärundersökningen. Visst vet jag ju det, men blödig är vad jag är. Fy skäms. Nästa gång ska jag stänga öronen och lita på mina instinkter.
Jag var ut och sålde lite spannmål åt en hobbyhönsgård just. Fy, vilket väder! Snöstorm och kallt. Tur det är helg och jag för det mesta får stanna inne med Liam och Krister sköter kossorna. Han beställde varm bastu tills han kommer in. Det ska vi väl kunna fixa. Och så måste jag ju ett varv till fåren ikväll och ut med hunden, men inte flera timmar i sträck i alla fall.
Jag kokade plommonkräm tidigare i veckan. Tyckte det började bli dags. Plommonens datum gick ut 2018. Prima kräm blev det. Berättade om datumet först då familjen skrapade det sista ur koppen.
Ja, det tänkte jag ju att jag ska berätta, att det ju är nytt år och så och då brukar man ju försöka bli bättre än året innan och så också jag. Jag kom på den idén att jag ska köpa mera fisk. Jo, vi äter rätt mycket smörgåsmat, både hemma till lunch och i matsäck på åker och i skog. Och standardupplägget är att jag köper rökt skinka som pålägg. Men nu över jul så har vi ätit mycket fisk och så slog det mig att nog kan man ju göra det oftare.
Så nu planerar jag att varannan gång köpa fisk istället för skinka. Rökt och gravad. Lite dyrare kilopris, men man behöver ju inte sätta så stora mängder fisk på för att få bra smak.
Så det tipset delar jag vidare ifall någon annan också vill haka på. Lite nyttig får man ju vara. Man behöver ju inte bli fanatiskt hälsofreak för det.
Bifogar lite bilder från årets pepparkaksbak som uppvägning till det nyttiga.
I år blev det uppdelat på två dagar pga förkylningar och folks upptagna kalendrar. Men Liam och jag var med på båda. Det behövs ju alltid en pepparkaksdegsavsmakningsexpert.
...och sjukt ben. Många minusgrader ute. Dagen kunde ha börjat bättre Jag är dessutom utan bil. Jag lånade ut volvon åt ungarna, i fredags kväll, som skulle på bowling. Får ett ljudmeddelande med konstiga ljud från motorn. Vi åker upp och tit...
Jag läser i tidigare inlägg om Jascha som föddes i november 2022, f. VB Chaplin, mor Dietrisch efter svenska Hirscht och pappa Orvar. Jascha finns här än och väntar sin första kalv 4.4.25. Det började lite som mor sin. Hon seminerades första ...
Oj, nu är det svårt att komma igång igen då det gått nästan ett år sedan förra uppdateringen. Idag är det snöstorm och ganska passande datordag. Förra året var ganska jobbigt ur hälsosynpunkt. Jag är ju annars en grundfrisk människa, inget ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|