Direktlänk till inlägg 16 april 2012
En av fördelarna med att bo nära havet är att man har möjlighet att få tag på finfin färsk fisk.
I går blev jag erbjuden att få köpa en färdig filéad lax av en fiskare i byn. Givetvis nappade jag på erbjudandet. Det kom väldigt lägligt eftersom jag gärna gör gravad lax till valborgsmässoafton och det är ju faktiskt inte så långt dit.
Jag vill nu dela med mig av ett underbart recept på gravad lax som jag snappade upp av kocken Nigella på tv.
Gingravad Lax /1kg
4msk havssalt
4msksocker
3msk dijon senap
2msk gin
+ dill
Blanda ihop ingredienserna till en smet och bred ut över laxfiléerna. Strö rikligt med dill över. Sätt köttsidorna av laxen mot varandra. Täck över med plastfolie och ställ i kylen. Sväng laxen en gång per dag.
Färdig efter ca. 3 dygn.
Jättegod t.ex på Leksands knäckebröd med Hellmans majonäs. Och OBS! HELLMANS majonäs. Kan inte ersättas av andra fabrikat som inte borde få kallas majonäs utan äcklig smörja.
Ja, tänkte ju glömma att visa sonens stoltaste dag för 5 år sedan då han fångade en lax på kastspö.
...och sjukt ben. Många minusgrader ute. Dagen kunde ha börjat bättre Jag är dessutom utan bil. Jag lånade ut volvon åt ungarna, i fredags kväll, som skulle på bowling. Får ett ljudmeddelande med konstiga ljud från motorn. Vi åker upp och tit...
Jag läser i tidigare inlägg om Jascha som föddes i november 2022, f. VB Chaplin, mor Dietrisch efter svenska Hirscht och pappa Orvar. Jascha finns här än och väntar sin första kalv 4.4.25. Det började lite som mor sin. Hon seminerades första ...
Oj, nu är det svårt att komma igång igen då det gått nästan ett år sedan förra uppdateringen. Idag är det snöstorm och ganska passande datordag. Förra året var ganska jobbigt ur hälsosynpunkt. Jag är ju annars en grundfrisk människa, inget ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|