Direktlänk till inlägg 16 april 2012
En av fördelarna med att bo nära havet är att man har möjlighet att få tag på finfin färsk fisk.
I går blev jag erbjuden att få köpa en färdig filéad lax av en fiskare i byn. Givetvis nappade jag på erbjudandet. Det kom väldigt lägligt eftersom jag gärna gör gravad lax till valborgsmässoafton och det är ju faktiskt inte så långt dit.
Jag vill nu dela med mig av ett underbart recept på gravad lax som jag snappade upp av kocken Nigella på tv.
Gingravad Lax /1kg
4msk havssalt
4msksocker
3msk dijon senap
2msk gin
+ dill
Blanda ihop ingredienserna till en smet och bred ut över laxfiléerna. Strö rikligt med dill över. Sätt köttsidorna av laxen mot varandra. Täck över med plastfolie och ställ i kylen. Sväng laxen en gång per dag.
Färdig efter ca. 3 dygn.
Jättegod t.ex på Leksands knäckebröd med Hellmans majonäs. Och OBS! HELLMANS majonäs. Kan inte ersättas av andra fabrikat som inte borde få kallas majonäs utan äcklig smörja.
Ja, tänkte ju glömma att visa sonens stoltaste dag för 5 år sedan då han fångade en lax på kastspö.
Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|