Direktlänk till inlägg 29 mars 2013
Idag tänkte jag avbryta mig lite i mina semesterberättelser och istället presentera ett litet broilerrecept.
Citronbroiler
1 stor broiler
1 citron
3/4 tsk salt
1/2 tsk oregano
50g smör
1/2kkp hett vatten
Förbered, den intet ont anande, kycklingen genom att gnida broilerns yta med citronhalvorna. Häll salt och oregano in i kycklingen, gnid runt ytorna. Pressa citronen.
Bryn broilern på alla sidor i smöret. Sätt broilern i stekpåse i ugnsfast form.
Sätt det heta vatten i stekpannan och rör om. Tillsätt citronsaften och slå allt över broilern. Stek i ugnen ca 1 timme i 200grader.
Det här är väldigt enkelt och otroligt gott. En favorit som jag vuxit upp med. Äts med ris och kokta grönsaker.
Trevlig Påsk!
...och sjukt ben. Många minusgrader ute. Dagen kunde ha börjat bättre Jag är dessutom utan bil. Jag lånade ut volvon åt ungarna, i fredags kväll, som skulle på bowling. Får ett ljudmeddelande med konstiga ljud från motorn. Vi åker upp och tit...
Jag läser i tidigare inlägg om Jascha som föddes i november 2022, f. VB Chaplin, mor Dietrisch efter svenska Hirscht och pappa Orvar. Jascha finns här än och väntar sin första kalv 4.4.25. Det började lite som mor sin. Hon seminerades första ...
Oj, nu är det svårt att komma igång igen då det gått nästan ett år sedan förra uppdateringen. Idag är det snöstorm och ganska passande datordag. Förra året var ganska jobbigt ur hälsosynpunkt. Jag är ju annars en grundfrisk människa, inget ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|