Direktlänk till inlägg 22 september 2018
Det känns som om det var mycket länge sedan jag delade med mig av något gott recept här. Men nu kom jag på att det enklaste sättet att spara ett recept som jag hittat på nätet är att spara det här under mat-kategorin, så hittar jag det enklast då jag vill göra det igen. Så idag bjuds det på höstmat:
Lyxig Kållåda
1,5-2kg vitkål
25g smör
2 dl stark köttbuljong
0,5dl mörk sirap
500g ekologisk nötfärs
1 gul lök
1 msk krossade grönpepparkorn
salt
5 dl vispgrädde
1,5 tsk salt
svartpeppar
Strimla kålen och fräs den mjuk i smöret i en stor kastrull. Tillsätt buljong och sirap och låt allt sjuda i 20 minuter.
Bryn köttet och löken. Krydda.
Blanda ihop kött och kål och häll allt i ungsform.
Häll över den kryddade grädden.
Grädda ca 75 minuter i 175 grader.
Äts med kokt potatis och lingonsylt.
Kommentar: Första gången jag gjorde denna hade jag ingen grönpeppar hemma utan kryddade med spiskummin istället. Minst lika gott blev det. Eller efter principen, man tager vad man haver.
...och sjukt ben. Många minusgrader ute. Dagen kunde ha börjat bättre Jag är dessutom utan bil. Jag lånade ut volvon åt ungarna, i fredags kväll, som skulle på bowling. Får ett ljudmeddelande med konstiga ljud från motorn. Vi åker upp och tit...
Jag läser i tidigare inlägg om Jascha som föddes i november 2022, f. VB Chaplin, mor Dietrisch efter svenska Hirscht och pappa Orvar. Jascha finns här än och väntar sin första kalv 4.4.25. Det började lite som mor sin. Hon seminerades första ...
Oj, nu är det svårt att komma igång igen då det gått nästan ett år sedan förra uppdateringen. Idag är det snöstorm och ganska passande datordag. Förra året var ganska jobbigt ur hälsosynpunkt. Jag är ju annars en grundfrisk människa, inget ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
|