Direktlänk till inlägg 22 januari 2024

fortfarande januari

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

 


Jo hej igen.

Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii!

Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.


Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under 2023. Ja, det är väl någon mupp som behöver de uppgifterna också tydligen. Inte förstod jag nu riktigt allt då jag läste igenom rådgivaren i slutet, men man börjar ju bli lite uppgiven över alla regler och anvisningar hit och dit. Det blir som det blir då det är som det är.


Men lite roligare: Jag hade inte laddat upp några bilder då jag skrev senast, men det har jag gjort nu. Så nu tänkte jag visa upp tjurarna jag beställt inför säsongen 2024.

       


Så fina   


Ja inte har jag så mycket annat att komma med idag, men jag skulle kunnna lägga upp lite bilder från det senaste halvåret.


Liam och jag for ju till Vimmerby och High Chaparral i somras. En riktigt lyckad resa.

   

Vi fick träffa Pippi och Emil och alla möjliga Astrid Lindgren figurer. Vi körde buss och båt och bodde på hotell. 


Mina blommor hade en bra säsong. Vi fick ju mycket nederbörd sommaren 2023 och det gillde tydligen de flesta växterna.

       

 


Jag chansade lite också i höst. Får se i vår hur smart det var.

Jag tröttnade dels på att köra mitt persikoträd in och ut och tänskte äsch, global warming läser man ju om överallt. Visst klarar sig ett periskaträd i Norrnäs?

Nå, i vinter har vi haft en riktig vinterkrigstidsvinter. Så jag har inga stora förhoppningar på att persikan kommer att överleva. Nå, jag köper ett nytt. Jag ger mig inte före jag får skörda egna persikor!

 

Nå, så köpte jag också ett manchuriskt valnötsträd. Jag byggde en odlingsbädd åt både persikan och valnöten, med prima jord och kodynga. Så täckte jag marken med paff och så ett tjockst lager ull ovanpå. Och så har jag dessutom täckt in dem med vindskyddsnät. Får se då om det finns något liv efter vintern.

 

Linn fick också sin finska häst Saaga inkörd förra sommaren. Och hon belv dessutom betäckt. Så om det vill sig väl så får vi föl på gården i maj. Det är några år sen sist.

 

Ja, och kantarellerna gillade också allt vatten som kom. Tror vi aldrig förr plockat så mycket kantareller som i fjol.

 

Jag märker att jag har många foton att dela. Vi får väl ta det i omgångar.

Ja , nytt på gården är att vi äntligen köpt en egen grävmaskin. Vi har ju anlitat grävmaskiner i alla år, men det minskar på grävmaskinsentreprenörsfronten. Visst, det är bra att ha en chaufför också, men med en egen maskin, så får man ställa grävandet efter egen tidtabell. Roligt lär det vara att gräva i alla fall. Jag har inte hunnit pröva på än, men kanske nästa sommar det blir min tur.

 

Korna fick sin stig ner för backen utjämnad i alla fall. Det tyckte de var intressant.

Vi återkommer en annan dag. Nu ska vi bara ta oss igenom denna.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Av Cindi Groop - 16 juli 2023 16:34

Semester i juli. Det låter väl fint? Sista dagen innan semestern skyndade vi på för att få allt klart för att kunna ta lite ledigt. Jag röjde under stängsel men hann inte få allt klart. Jisses vad mycket gräs och sly som har hunnit växa upp nu.   ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards