Direktlänk till inlägg 17 april 2023

Hej

Av Cindi Groop - 17 april 2023 10:03

Jonä. Datordag.

Jag har sökt sjukdagpenning från fpa. Jo, sjukskriven har jag varit pga en propp i vänster ben, igen. Vilket tydligen då innebär att jag blir tvungen att äta blodförtunnande resten av livet. Kul.

Var inte det nu helt onödigt? Suck.

Nåja, jag är i jobb igen, men inte är jag ju bra än. Men det går.

 

Så jag fick sitta i soffan en vecka och titta på kossorna där. Gud hur tråkigt!

Tack och lov så kom inga kalvar under tiden, så det gick ju på något sätt i alla fall. Och inga lamm alls får vi i år, så det underlättar ju också en del.

 


Förra vecka följde jag med via Teams en kurs om miljöavtalsarealer, alltså bl.a våra skärgårdsbeten. Det har kommit nya villkor, och de är så himla löjliga och tidskrävande. Jag blir så frustrerad. Jordbruksbyråkrati, det fulaste svärord jag vet. Funderar nu på om det är enklast att ringa slaktbilen åt alla tackor och skita i allt. Man måste ju inte ha djur på naturbeten. Usch. Känns hopplöst.


Jag ringde just och diskuterade länge med föreläsaren. Jo nog vill de att vi ska fortsätta med betesdjuren.

Jaja, men sluta göra allt så himla krångligt då!!!!!!

Jo nog förstår jag ju att det inte är föreläsaren som skrivit alla nya villkor. Men det är ju en ansiktslös massa på något ministerium i huvudstaden. Byråkratjävlar. Kom ut i verkligheten vetja. 

För att inte tala om rovdjurstrycket vi upplever just nu. Alltså dagliga rapporter om varg, lo och tillockmed järv. Hur roligt är det att sätta ut bytesdjur, nej jag menar betesdjur, eller vad menar jag? Nej usch. Kanske man ska börja bläddra i jobbannonserna. Är man anställd får man ju dessutom vara ledig då man är sjukskriven.


Jag har förrästen sålt alla mina hönor. Försökte vara rationell. Man måste inte ha höns heller. Det finns ju ägg i butiken. 

 

Mina fina tippor   

Nå, de fick ett bra hem och Pavarotti fick mera damer att uppvakta. Hörde att han genast blev mycket populär.

Och vem skulle inte bli glad åt en så stilig kavaljer?

Nu återstår bara att städa hönshus och rasthage. Mera skit igen bara.

Jo, det var nog rätt beslut, men man kan ju sakna dem i alla fall.


Inkommande fredag får vi besök av en busslast unga producenter från Lrf i norra Sverige.

Jag ska försöka hitta en lite positivare inställning tills dess. Inte kan jag ju säga åt dem att sök något annat, bli inte bönder. 

Och jag är ju en positiv människa egentligen, men ibland springer man i betongen.


Solen skiner nu i alla fall, men kalla nätter har vi än. -5 inatt. Men det är i alla fall mycket roligare att vara ute och jobba då det är plusgrader om dagarna och solen skiner. 

Så nu ska jag äta lite lunch och sen ut och börja på. Miljöavtalen får jag ta itu med en ny dag. Vi får se hur vi gör.


 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards