Direktlänk till inlägg 17 augusti 2012

Yes, I´m back :)

Av Cindi Groop - 17 augusti 2012 10:38

Vart tog sommaren vägen? Eller det är väl fel uttryckt, eftersom värmen äntligen kommit nu, men kalendern visar ju mitten av augusti!!!! Vad har jag gjort denna sommar? Ingen aning, det sa bara voschhh, å så var sommarmånaderna förbi.

Väntar som bäst på att min brownie med hallon och valnötter ska bli klar. Den har alltså världens godaste smet! Jag fick anstränga mig för att inte vräka i mig hela smeten istället för att stoppa den i ugnen.

Vi ska ha gäster på skären imorgon, så jag måste försöka baka något gott att bjuda på. Jag har inte bakat alls över sommaren. Jag försöker få den f-rb-nnade vågen att visa lite lägra siffror.

Foton har jag tagit en del i sommar, så bara tiden medger så ska jag nog uppdatera er över situationen på gården.


Igår hämtade jag hem bagglammen från Ledören. De börjar bli så stora nu, så det finns risk att de börjar betäcka. Ingen inavel vill vi ha, så därför fick baggarna komma hem. De får nu gå tillsammans med 7 baggar som jag köpte i början av juli. Nu har jag en passlig grupp att träna vallning med hunden. Jag ska bifoga en film bara jag får dottern att komma och filma mig för en gångs skull. Jag brukar ju få flänga runt med kameran efter henne stup i kvarten.


Arthur min fina brahmatupp har fått något fel i benen, så han ligger mest och vilar. Jag hoppas han kryar till snart så han kan sköta sina uppgifter. Annars blir det ju inga fler kycklingar. Jag skulle just vilja höra min veterinärs kommentar om jag ringer och vill att han ska kurera min tupp. Han frågar väl nog bara om vi inte har någon hammare :)


 


Kycklingarna som kom i våras har växt till sig en del.

   


Här är den stolta modern.

 


Jag bara älskar deras fina fjäderdräkt.


I lördags hade vi förrästen besök av en grupp djurintresserade barn och deras föräldrar som var på miniorläger på Fridskär. De fick titta på alla djuren och rida en tur på snälla Linett.

Vi brukar ha besök av olika barngrupper med jämna mellanrum.


Visst tar det en del tid av arbetsdagen, men jag tycker i alla fall att det är viktigt att barn får veta hur det går till på en riktig bondgård. Om man åker till zoo eller vanliga besöksgårdar så är det ju djur som bara finns till för att tittas på. På en bondgård har ju alla djur ett syfte, de producerar mat. Men de kan ha ett bra och lyckligt liv i alla fall.

Vi bönder är ju i allmänhet inte djurplågare som pressar djuren till maximal produktion till minsta möjliga kostnad, utan de som har djur så tycker i allmänhet om sina djur väldigt mycket.

Tyvärr finns det ju undantag, och det är ju så lätt att se minoriteten som gör fel och inte beakta majoriteten som försöker sitt bästa.


Jaja, nu ska jag inte bli för tjatig. Min kaka börjar snart vilja komma ur ugnen och kossorna vill snart ha mat.

Jag kan nästan lova att det inte blir ett lika långt uppehåll i mitt skrivande nu. Barnen är tillbaka i skolan och vi börjar komma tillbaka i våra rutiner.


En trevlig helg önskar jag er mina kära läsare. Synpunkter på vad ni vill att jag skriver om tas gärna emot. Är det något ni undrar över, som jag kanske inte har fattat att ta upp?


En bild över ledörsundet i sommarnatten kan jag väl ännu klämma in.

 


Vi hörs!

 
 
Ingen bild

Sari

17 augusti 2012 15:24

oj, vad jag haar dryygt et Ledurssundet :)

Cindi Groop

19 augusti 2012 12:46

ja, he va rätt lieng sedan du va till oss nu. Hör åv de om du e i trakten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards