Direktlänk till inlägg 22 mars 2013

Pearl Harbor

Av Cindi Groop - 22 mars 2013 06:15

Söndagen den 3.3 hämtades vi av en buss vid hotellet som tog oss ut till Pearl Harbor och minnesmärket över Japans attack mot U.S.A 1941 som heter Arizona Memorial.

Området upprätthålls av amerikanska armén och vi uppmanades att ta med oss id-handlingar eftersom säkerheten övervakades noggrannt och man kunde bli ombedd att identifiera sig när som helst.

Stämningen på området var dock fridfull och inga extra säkerhetskontroller utfördes.

Minnesmärket var byggt ovanpå den plats där Arizona sjönk, och delar av vraket stack ännu upp ur vattnet. Vi fördes ut med båt efter att vi sett en film om Pearl Harbor-attacken.

     

   

Det fanns även möjlighet att gå ombord på både krigsfartyg och ubåt, men vi nöjde oss med att se dem från utsidan eftersom vår tidtabell var ganska knapp.

   

Rätt så stora missiler fanns också utställda

 

Ingenstans nämndes ju förstås på vilket sätt Amerika svarde på attacken. Det nämndes bara att kriget kom att kräva miljoner dödsoffer.  Lite information om Hiroshima och Nagasaki skulle kanske också kunnat finnas. Dödsoffren i pearl Harbor var till största delen militär, medan de japanska offren var civila. Krig är hemskt, både då och nu.


Efter Pearl Harbor fortsatte vi till Punchbowl National Cemetery och Courts of the Missing. Det var en soldatbegravningplats som låg i en vulkankrater.

Efter det for vi på en utflykt över Honolulus historiska område där det enda kungliga palatset på amerikansk mark finns - Lolani Palace, där fanns också en staty över en av kungarna som funnists på de hawaianska öarna- kung Kamehameha.

   

Honolulu är en mycket större stad än vad vi hade väntat oss på förhand och skyskrapor fanns det hur många som helst av.

     

Efter rundturen hann vi ännu njuta en stund på stranden. Jag tror att det var denna kväll som det ordnades  en parad genom Waikiki bestående av representanter från hela den polynesiska övärlden med hula dansare och blåsorkestrar. Tyvärr hade vi inte med oss kameran då. Då mörkret lagt sig visades ett fantastiskt fyrverkeri som vi kunde avnjuta från stranden. Då alla restauranger hade lång kö efter paraden så åt vi en ask med blandade frukter på stranden som middag denna kväll.


Avslutar med utsikten från vår hotellbalkong.

 

 
 
ADARAS.se

ADARAS.se

23 mars 2013 00:28

Häftigt! :)

http://adaras.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards