Direktlänk till inlägg 5 juli 2017

Litet om vad som är på gång

Av Cindi Groop - 5 juli 2017 13:54

Ja vet ni. Det har varit så mycket olika projekt och grejer på sistone så jag vet inte var jag ska börja.


Det jag helt glömt att berätta om är att Linn for på praktik till en fårgård med 400 tackor på Island i maj. Det var en sak som kom helt plötsligt. Jag såg en annons i april om en fårgård som sökte arbetskraft under lamningen, tipsade Linn som tog kontakt och vips var hon på väg. Det blev liksom ingen tid att fundera, bara pang på. Där fick hon uppleva mycket nytt och spännande. Tror dock att 5 veckor var alldeles tillräcklig tid borta.

 


Under tiden fick jag sköta hennes hästar och hundar. Alla överlevde kan jag väl säga.

Då hon väl kom hem skaffade hon en massa sommarhästar till sitt ridläger som hon planerat i juni. Vi gick i ett huj från 3 till 8 hästar. 3 av dem var dock endast en knapp vecka här, men 5 finns på gården åtminstone över sommaren. Kanske kommer det ytterligare en ännu i sommar. Det är som vanligt ingen ordning med antalet hästar här. 


Liam tyckte det var roligt med hästar i hans storlek.

   


Jag lovade stå för markservicen under det 3 dagar långa ridlägret. Förstås hade jag glömt bort att jag lovat åka på en lantmäteriförrättning för samfälligheten samma dag som lägret började. Blev att förbereda enchilladas natten före.


Ja, så hade vi djur på Farmarimässan i Seinäjoki. Till det gick 3 arbetsdagar. På onsdagen hade jag också med hundarna på vallningsuppvisning.

Perfekt utställningsväder. Sommar och sol och nästan 100 000 besökare.


Yezz och jag fick vara med i Maaseudun tulevaisuus tidningen.

Kossorna skötte sig bra, men trillingstjuren Daniel hade skadat ett ben på något sätt. Jag fick samtal från veterinären på torsdagkväll med frågan om de fick inleda behandlig. Givetvis fick de göra det. Tyvärr är han fortfarande halt. Har honom i ensambox nu och övervakar för att se om han repar sig utan desto mera medicin. Om han inte är bättre nästa vecka måste vi på börja ny behandling. Lite trist förstås.

       

Ja första skörden är avklarad. Krister håller som bäst på att köra hem balarna från åkrarna. 

Vi har inbokat 4 dagar semester nu torsdag till söndag. Får just se om Krister kan unna sig någon ledig tid. Han skulle verkligen behöva vila nu. 

Det känns som om denna sommar kommer att bli för kort, då våren var kall så länge.

Vi har ännu några åkrar som vi borde plocka sten på efter sådden, men växterna börjar bli så långa nu att det är svårt att se dem. Tyvärr kommer då slåttermaskin att hitta dem då det är dags att slå.

Vi skulle också måla lite uthus i år, men det är inte alls påbörjat.

Och så har vi 1,5km stängsel som ska byggas.

Visst arbetet väntar, men kommer sommaren att räcka till?

Och så ska liggbäddarna tömmas ut. Det borde göras i god tid före djuren ska in från betet igen. Och så ska den brunna gödseln på dyngplattan köras ut över den skördade arealen medan gräset är kort, så att det kommer en andra skörd.

Nej, nu blir jag lite stressad   


Ja, och så ska jag på vallhundskurs sista veckan i juli. I höst hoppas vi kunna tävla i nivå 2 i finska mästerskapen.


Ja, jag tänkte ju glömma att berätta att jag var med Slc´s fullmäktige på möte på Åland i tre dagar förra veckan. Mycket intressant. Jag borde nästan skriva ett eget inlägg om det. Påminn mig om jag glömmer.


Det märks att det var en stund sedan jag skrev sist. Säkert har jag glömt en massa nu också.

Nu vaknar pussgrisen. Måste springa.

Hejdå!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards