Direktlänk till inlägg 30 maj 2018

3-årskontroll

Av Cindi Groop - 30 maj 2018 01:15

Jag har inte fått något vettigt gjort de senaste dagarna då Liam varit hemma. Han är verkligen speedad nu, suck och stön. Därför har jag tagit en lite längre kväll ikväll och gjort undan lite arbete som legat och skavt på mitt samvete.


Trädgårdslandet är påbörjat.Jag har satt 23 potatisar och sått lite ett och annat som rödbeta, morot, dill, persilja, sallat,bönor, vitlök, rödlök och gul lök. Jag började också plantera ut majsen som jag drivit upp, men mörkret och myggen tog mig. Jag började med att sätta upp en armeringsmatta åt ärterna att klättra på, men jag har ju glömt att köpa ärter!


Jag gick ett sista varv och övervakade brunstläget hos kossorna. En ko visade brunst på förmiddagen så henne har jag beställt seminör åt, men vet inte om det hinner bli för sent tills imorgon. Kanske någon annan är på gång imorgon också, så seminören inte kommer förgäves. 

Jag passade på att riva en hårtuss av en ungtjur som jag är lite osäker på faderskapet på. Jag ska skicka in håret för dna-analys till Faba för att se om mina farhågor besannas. Hans mamma var seminerad med Champs Bravo, men han liknar ingen av de andra Champs Bravo avkommorna vi har, så jag misstänker att jag missat brunsten, seminerat på fel dag och vår ungtjur fixat resten då de flyttade ihop senare. Dna-provet ger förhoppningsvis snart svar på min tveksamhet.

Det är inte så enkelt att springa efter en lös tjur och slita av 30-50 hårstrån med hårsäcken med. Han blev nog lite misstänksam över vad jag höll på med. Jag fick inte två chanser.


Jag tog tidigare förresten salmonellprov på avelstjurarna som ska säljas i juni. Denna gång skickade jag till vårt nya slakteris laboratorie. Men det är nu 3 veckor sedan och jag har ännu inte fått något svar. Nu börjar jag bli lite orolig att skitproven har kommit bort i posten. Det måste jag hinna kolla upp imorgon. Hittar inte mina lösenord till Naseva-tjänsten dit alla uppgifter lagras heller. Hade ju lösen sparat på min arbetsdator, men den dog ju, så nu är jag lite i pisset.

Ja just det, de ringde från dataverkstan. Min dator kunde inte räddas. Moderkortet var dött. Typiskt. Så nu måste jag köpa en ny dator och försöka få in allt i den. Jag borde ha skickat fakturorna redan på avelstjurarna, men allt finns ju i min gamla dator. Och den här datorn hittar inte min printer, så den kan jag inte använda. 


Men det var ju 3-årskontrollen jag skulle berätta om nu. Blev ett litet sidospår.


Jo, vi var på kontroll. 95cm hög och 15kg. Fin pojke. Pigg och glad.

Vi blev erbjudna vattenkoppsvaccin, som jag tackade ja till. Hon varnade att han kan bli lite febrig och trött till kvällen, men vi såg ingen skillnad. Full fart som vanligt bara. Ingen som helst reaktion.


Förra helgen firade vi honom med kalas. Underbart väder för en liten aktiv utomhuskille dessa dagar. Lite bilder:

           

Ute och provkör presenten.


Inte så illa att få var med på ridtur med storasyster heller.

 


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards