Direktlänk till inlägg 4 februari 2020

Hänt idag

Av Cindi Groop - 4 februari 2020 14:13

Idag har jag skrivit och begärt lite offerter på transporter från Skåne. Varje importör kommer att ordna egen karantän, så det blir drygt 500 km i Finland också. Det gör ju att krävs lite extra av transportören då djuren ska ha tillgång till mat och vatten under transporten. Också värmen i lastutrymmet måste kunna kontrolleras under resans gång så djuren har lagom klimat under sin resa. 


Jag har också beställt mera semindoser. Jag hade tänkt beställa lite Pommery, men de var slut i lagret. Jag såg flera fina avkommor efter Pommery i Sverige, så den vill jag gärna pröva själv.

Istället beställde jag då 6 doser vardera av svenska semintjurarnaTesto och Hugin samt 10 doser Emil PP, från Danmark.

Jag har ju dessutom då beställt 10 doser Sneumgaard Imperator.

Det var lite knepigt att beställa via datorn, då man får gratis leverans av doser vid köp av 32 doser eller mera. Det här blev nu då exakt 32 doser, men min förhandsbeställning kom ju inte med i köpkorgen på datorn, så då stod det en avgift för leverans med i slutsumman. Det vill jag ju inte betala i onödan. 

Istället skickade jag epost till fördelningskontoret och beställde den vägen. Väntar ännu på bekräftelse därifrån. Jag skrev på svenska, men kontoret ligger ju nog mitt i Finland, så får se om de förstås vad jag skrivit nu då.

Skulle ju vara typiskt om jag inte får några doser.


Sen gick jag mitt i allt och sålde min dna-öronmärkestång och skulle beställa en ny. Och så bjöd de då ut allt möjligt t.ex en låda med allt man behöver för att börja seminera själv. Borde jag beställa den nu då på samma gång, eller kommer vi kanske att få något specialerbjudande på semineringskursen? Vet någon? 

Men örontången borde jag ju nog beställa så att jag hinner få den tills kalvningarna börjar. Men jag vill ju inte betala flera behandlings och postavgifter.

Öhh, ibland stannar det av på sådana här enkla detaljer. Jag är ju lite ekonomisk (snål) då ibland. En tjur eller två från Sverige är inga problem, men betala två postavgifter, njä.


Och jo, betesplaneringen är klar med det djurantal vi har just nu. 80 djur ska på bete i 5 olika grupper, med två olika avelstjurar. Krister ska på vallodlingskurs på torsdag där de ska göra beräkningar på utnyttjande av bete, så därför behövde jag ha planen klar redan nu.


Och så har jag anmält min fina sterila kviga 440 till slakt nästa vecka   

Vi kommer at ta återtag, så har du plats i frysen för en fjärdedels kviga så finns det extra. Leverans troligen 20.2


Nej, nu måste jag hämta busungen från Päivis.

Vi hörs!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards