Direktlänk till inlägg 8 januari 2021

Dagens program

Av Cindi Groop - 8 januari 2021 09:14

Oj vad trött jag var idag då jag förde Liam till Päivis. Hela mitt väsen längtade tillbaka under täcket. Fast jag sovit många timmar inatt, så räcker det ändå inte till den här tiden på året.


Nå, resten av hushållet är ute i arbete, så jag måste väl nog även jag dra på arbetskläderna.

Linn ger frukost åt kossorna och Krister och Lucas har åkt till Högåsen, ca 30km bort, för att riva resterna av en fallfärdig lada.

Jag och Linn ska sortera ut 4 tackor och transportera dem till sitt nya hem. Och så ska vi sortera ut två tackor som ska behandlas. Arbetshunden är ju på mammaledigt, men vi får väl se vad Nemo duger till idag.

Måste i alla fall börja med att koppla för hästsläpet och bygga fållor.


Jag har också avmaskat katterna idag. Tog en sån där pipett som man ska droppa i nackskinnet denna gång. Enklare än att försöka få piller eller pasta ner i magen på dem.


Och hur är det möjligt att huset är i fullständigt kaos igen? Städade jag inte just?

Jo, igår städade jag faktiskt arbetsbordet. Jag har haft stora högar med papper som ska arkiveras och sorteras och äntligen blev det gjort. Visst finns det ännu mappar att organisera, men pappren är i rätt mapp i alla fall.

Jag måste också skaffa nya mappar. Börjar bli så svårt att få dem stängda. Och nu har vi ju nytt år, så lämplig tid att börja i nya mappar.


Ja, Pavarotti har börjat gala! Jag var ut med hunden en tidig morgon och först regerade jag inte. Ja, tidig morgon, det har inte börjat snurra så fort i hjärnkontoret. Så han gol en lång stund innan det kom en reaktion från mig att HEJ! Pavarotti gal!


Jag tänker ju annars spara en valp åt mig själv nu. Hon heter Ozkan och är jättesöt. Men det går inte att få ett vettigt foto av henne. Hon ser helt störd ut. Jag måste ha en assistent som fotograferar då jag håller henne i famnen. Ännu har jag bara en massa suddiga bilder då hon inte kan stå still


Nu hoppas jag då att jag ska kunna träna henne att bli en duktig vallhund, kanske tävlingshund. Men jag får ju inse att jag inte har möjlighet att åka land och rike runt på träningar. Men tack och lov så finns det nu flera nya gårdar som man kan träna med inom ca 50km avstånd. Så det ska väl nog gå bra. Och så måste jag förstås ordna så att jag har en träningsfålla här hemma också så att det är enkelt att ta en grupp får att träna på.

De andra valparna kommer att få fina hem. Denna gång kommer jag att få exportera till Sverige. Det blir en ny upplevelse. Just nu håller vi på att utreda vilka papper som behövs för exporten. Troligen kommer Orca att behöva stanna här längre än 8 veckor som de andra, men det går ju bra då jag ändå spar en valp åt mig själp. En valp till går ju på samma gång.


Nej hör ni. Här blir inga tackor lastade.

Vad ska vi peppa upp oss med för musik idag då?


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards