Direktlänk till inlägg 18 september 2013
Det är länge sedan jag skrivit något recept här nu, men jag har fått en del förfrågningar om Alabama dippen som serverades under sommarfesten på paviljongen. Så på publikens begäran så kommer den här.
Receptet har jag fått av min svägerska Tuija, så tack för det
Tuijas Alabama Dip
1 burk naturell Philadelphiaost
1 burk gräddfil
1 burk Tex Mex Chunky Salsa medium 350g
5 mogna tomater
1 burk svarta kärnfria oliver
1,5 gul lök
Blanda ihop osten och gräddfilen med 1/3 av salsan. Sätt i kyl, gärna till nästa dag.
Skär tomaterna, löken och oliverna i små bitar och blanda ihop tillsammans med resten av salsan. Sätt även detta i kyl till nästa dag.
Vid servering: bred först ut ostblandningen på bottnen av en bred glasform. Töm bort överflödig vätska från grönsaksblandningen och bred ut över osten.
Äts med tortillachips.
Detta kan ätas i samband med Tex Mex mat, men även som förrätt när som helst.
Här syns inte dippen i bild, men dock lite av det övriga som serverades under sommarfesten i Norrnäs paviljong.
...och sjukt ben. Många minusgrader ute. Dagen kunde ha börjat bättre Jag är dessutom utan bil. Jag lånade ut volvon åt ungarna, i fredags kväll, som skulle på bowling. Får ett ljudmeddelande med konstiga ljud från motorn. Vi åker upp och tit...
Jag läser i tidigare inlägg om Jascha som föddes i november 2022, f. VB Chaplin, mor Dietrisch efter svenska Hirscht och pappa Orvar. Jascha finns här än och väntar sin första kalv 4.4.25. Det började lite som mor sin. Hon seminerades första ...
Oj, nu är det svårt att komma igång igen då det gått nästan ett år sedan förra uppdateringen. Idag är det snöstorm och ganska passande datordag. Förra året var ganska jobbigt ur hälsosynpunkt. Jag är ju annars en grundfrisk människa, inget ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|