Alla inlägg den 27 maj 2020

Av Cindi Groop - 27 maj 2020 06:56

Nu har jag då haft min första utbildningsdag i egensemin. Som så mycket annat så är det ju mera invecklat än det ser ut. Då seminören kommer så går det ju så snabbt och smidigt. Nå, det visar sig vara ganska många steg och inte så bara att stoppa in dosen rätt.


Nå, övning ger väl förhoppningsvis färdighet. Idag ska jag bara öva att genomföra det tekniska, utan ko. Att göra allt i rätt ordning. Jag fick en knippe gammla mjölkodoser som jag kan öva med.


Ibland undrar jag nog varför jag började på med något sånt här. Det är nog enkelt att ringa och beställa seminören och stå och hålla i svansen en stund. Sen tar det ju minst 3 veckor innan jag vet om jag lyckades med semineringen eller om det ska göras om.

Just nu är jag i våndasträsket. Hoppas komma ut så småningom en lärdom rikare och med framsteg för vår avelssida.

Men där är vi inte än.


Idag far den första avelstjuren. De närmaste två veckorna kommer de flesta att flytta till sina nya gårdar. Sen får svenskarna flytta hem från sin karantän.

Fifi visade också brunst i går, men jag valde att inte seminera henne än. Det får bli senare då hon finns hemma.


Gräset har äntligen satt fart. Idag måste jag stängsla bort verkstadsbygget, så att fåren får flytta till nytt grönt. Jag hade ju trott att bygget skulle vara färdigt vid det här laget, men som alltid så tar det mycket längre än planerat. Då de där byggarna är så upptagna hela tiden.


Då hästarna flyttade hem så promenerade jag ju med hela fårflocken över åkrarna till hagen i västra byn. Det var en solig vårkväll och det gick riktigt bra.50 minuters promenad med får och hund. Det borde man göra varje kväll egentligen. En gång måste jag över landsväg, men det var bra sikt så jag kunde vänta tills inga bilar kom innan vi gick över.

           

Hur klarar sig djurbönder utan vallhund? Jag förstår inte.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards