Direktlänk till inlägg 2 januari 2021

Åren går

Av Cindi Groop - 2 januari 2021 13:38

Ja jisses, är vi på ett nytt år nu igen?


Det händer så mycket spännande så jag hinner inte med i alla årsbyten. 

Lite roligt att läsa inlägget från förra året då jag kom upp med den briljanta idén att jag skulle utbilda mig till egenseminör. På tisdag har jag teoriprovet, sen borde jag vara klar. Fantastiskt.


På nyårsaftonseftermiddagen lastade vi 2 avelskvigor som flyttade till sitt nya hem. Förstås hade vi också 2 kvigor som skulle semineras på nyårsafton. Och då jag ännu inte är godkänd så ringde jag efter Fabas seminör.

Fast jag tog mig friheten att seminera 479 Gessie på egen hand på förmiddagen. Nå, det var inte så enkelt, då den andra kvigan 480 Grace hade så smalt huvud så hon kunde lirka sig ur fångstgrinden och börja bråka med skyddsrepet jag hade lagt bakom dem. Där stod jag då med Mustikstrået i en kviga som dansade samba. Första dosen for i golvet.

Men, jag brukar ju inte ge upp så lätt, utan jag hämtade ny dos och prövade en gång till. Denna gång gick det bättre, även om Gessie nu började tycka att det räcker med mina påhitt.

480 började jag inte pröva på igen själv, utan jag tänkte att jag överlåter henne åt seminören som ändå är på väg. Så hann jag byta plats på kvigorna i låsgrinden också och få fast Grace i den smalare fångstgrinden.


Nå om man har transportbil och seminör beställd till nyårsafton, när tror ni de kommer? Nå förstås samtidigt.

Seminören fick vänta lite medan vi lastade avelskvigorna. Lastningen gick lungt och bra, flickorna bara traskade på bilen.

Och sen blev Grace snabbt seminerad av proffs. Det blev Mustik även till henne.

Både Gessie och Grace har norska Ja P av Nes som pappa.


Vi städade bort grindar och Krister fick sköta resten av djuren själv, så gick jag in och förberedde nyårsmaten.

Ja, och så sålde jag två avelstjurar till en gård på onsdagen också. Djurförsäljningenhar faktiskt gått oväntat bra i år, jag har riktigt tappat räkningen på hur många jag sålt. Måste räkna över dem någon dag.

Men tjurarna flyttar först i maj i år.


Till nyårsmiddag gjorde jag först en knäckesmörgås med gravad sik från sundet. Tack Kalle!

Sen gjorde jag klyftpotatis av potatis från byn. Tack Bernt!

Och till det blev det lövbiff av älgytterfile´i cognac-gräddsås. Tack Lucas!

Gott blev det. 


Sen klarade vi faktiskt av att hålla oss vakna till tolvslaget. Linn gick ut för att hålla hästarna lugna under tolvslaget och jag gick med Yezz och valparna. Valparna reagerade inte alls på raketljuden, men Yezz flåsade lite upphetsat. Jag låtsades inte om något utan pratade på som vanligt med valparna.


Hästarna däremot blev rätt så stressade. De var intagna i box för att inte kunna slita sig i panik.

Jag är ingen stor vän av raketer. Så jäkla onödigt. Men folk tycks ju tycka att det är roligt. Men medge att det är ett rätt så konstigt beteende, om man tänker efter. Eller?


Valparna blir sötare för var dag. Jag har svårt att slita mig ur valplådan. Men nu är det betydligt mer arbete med dem än tidigare. Mat och skit och gos. I den ordningen.

   

Den 30.1 är de leveransklara. Halva tiden har gått idag. Ja jisses, idag ska de ju vägas och avmaskas igen. Tänkte nästan glömma det.


Igår var vi också på sightseeing till ett av våra projekt. Rörläggning av ett utfall som gör att 4 skiften blir 1.

 

På måndag börjar täckdikningen av skiftet om det inte fryser ihop för mycket.


Vi går mot ljusare tider gott folk!

 

God fortsättning!  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards