Direktlänk till inlägg 19 maj 2021

På gång

Av Cindi Groop - 19 maj 2021 14:47

Är inte så bloggmotiverad, men tänkte nu i alla fall skriva lite för att visa att jag lever.


Så trött på mig själv. Planerar massor, genomför hälften.


Nåjo, semindoserna kom, alla utom Chaplin. Nå, så jag skickar epost och frågar, vad hände med Chaplin?. Fick inte svar direkt, så då kom jag på den utmärkta tanken att jag skickar till seminören som hade Mustikdoser och säger att han får lämna av resterande doser åt mig då han kör förbi. Hörde inget av honom heller.

Nåjo, så småningom får jag svar från utdelningen att nej, Chaplin blev tyvärr kvar där. kan de skicka honom med nästa leverans v 23?. Jag svara att nej, jag behöver honom redan nästa vecka, går det att lösa? Jo, de kan skicka doserna med bussen. Ok, så gör vi. Ni kan skicka 10 doser då på samma gång istället för 5 som jag beställt!

Nå tror ni inte seminören svara senare att jo han har några Mustikdoser kvar. Han kommer hit med dem.

Hehe. Så nu har jag nog tillräckligt med doser i alla fall.

Nå, om de inte används, så måste jag ju bara beställa mer kväve så har jag doserna klara till december.


Nästa år ska jag inte beställa många doser. Kanske 10 totalt. Så gör vi!   

 


Ja, igår fick jag samtal att vargen är på väg över åkrarna rakt mot vårt stängsel nedanför ladugården. Gulp!


Tack och lov svängde den då den kom fram till stängslet. Ingen ström var på, för inga djur är ännu på bete. Men de är nog onödigt närgångna nu. det syntes tydliga spår i den nysådda åkern. Jag ser inte fram emot betessäsongen på samma sätt som vanligt i år. 


Djur som lever bakom betongväggar hotas inte av varg på samma sätt som djur som får vistas på bete. Det är väl dit vargkramarna vill komma. De brukar ropa högt på sociala medier att det är djurägarens ansvar att skydda sina djur. Jo, bakom betong är de nog rätt trygga från vargen.

Jag hade föredragit att ha vargen bakom lås och bom och betesdjuren ute. Men jag är ju bara en enkel bonde som inget förstår.


Prognosen visar regn, regn,regn. Spannmålen som ska tröskas har vi sått, men inget annat. Nu behöver vi en vecka uppehåll. 

Jag försöker ordna upp lite pappersarbete medan det regnar. Varför tar sånt också så mycket längre tid än man tror?


Växterna i trädgården börjar så småningom vakna till liv. Det är ju alltid en hel del jobb med det. Ris och gamla kvistar ska städas bort, det ska gödslas och rensas. Och så måste jag ta mig till och flytta på några plantor som tar sig för stora friheter i rabatten. Men sånt är ju bara roligt, men inte i regn kanske.

 


Stängselgenomgång är ju möjligt fast det regnar. Inte kul, men möjligt. Liam är hemma idag, så inte idag, men kanske i morgon. Fåren är på bete redan, men de klagade idag att de nog skulle vilja komma till en ny hage nu. De får hö inomhus, men det smakar ju inte så gott längre då de fått smak på grönt gräs.


Två tjurar ska lastas imorgon någon gång för flytt till ny gård. Vet inte ännu vilken tid, så det ställer ju lite arbetsplaneringen.


Ja! Vi har fått vår första vaccinering. I augusti får vi den andra. Kanske pandemin lugnar ner sig så småningom, ska vi hoppas. Så konstig den här tiden har varit.


Och så en bild från byns båthusområde en afton i april.

 

Jag bara måste få bo med utsikt mot väster någon gång. Jamaica funderar jag på.


Nä, nu måste jag dammsuga källaren. Kul nästan jämt.




  

 
 
marita

marita

28 juli 2021 07:32

Hej där bonde. Här är en fd fritidsbonde. Otäckt de där med vargen när man har djur.
Ha de gott.

http://norrtälje-landet.bloggplatsen.se

Cindi Groop

28 juli 2021 07:41

Ja, det är otryggt. Just nu verkar det vara rätt så lungt. Finns väl lättfångade byten i naturen den här tiden på året. Men vi har fått lära oss att leva med hotet.
Trevligt att du hittat min blogg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards