Alla inlägg den 7 januari 2014

Av Cindi Groop - 7 januari 2014 06:15

Under det senaste året har Krister pysslat på och renoverat vår bastubyggnad på skären för att vi ska kunna övernatta där även vintertid. Sommarstugan som vi bor i på sommrarna är i behov av ett större ingrepp om den ska åtgärdas, men bastun som är blott 30 år gammal och inte så stor så var ett möjligare projekt. Om jag varit förutseende nu så skulle jag ha tagit före och efter bilder, men det har jag tyvärr inte gjort.


Den största förändringen är i alla fall att vi fått en dusch i bastun och en mulltoa innomhus. Vilken skillnad!


Det är absolut inget nöje att gå till utedasset vintertid och dra ner byxorna. Nej, istället har vi bara åkt dit en stund och åkt hem då behoven börjat tränga sig på.


 

Mulltoan är nu provkörd och har hittills fungerat som den ska.

Den fungerar alltså så att man fyller torv i bottnen av byttan. Där finns en omrörare som sätter igång automatiskt då man stiger upp. Sedan finns det en värmare som snabbar upp förbränningen. Ett rör för ut lukten utomhus och hittills har den varit helt luktfri.

Torven ska sedan bytas en till två gånger per år lite beroende på hur ofta den används.


Denna hoppas jag ska uppskattas av våra sommargäster som brukar bo i bastun då de kommer upp på besök.


Nya köksskåp har vi också satt in. Vi har ju endast en liten kokplatta, inga andra kokmöjligheter i bastubyggnaden, men lite första hjälp om man vill steka ett ägg eller något. Ja, och en micro.

 

En insats i öppna spisen har också monterats för att få bättre uppvärmning. Tidigare for det mesta av värmen rakt ut. Den har jag ännu inte fotograferat, men det kommer kanske bild så småningom. Vi har nu sovit två nätter där och kunnat konstatera att madrasserna i den nya sängen är för hårda, så en ny bäddmadrass måste ännu införskaffas. I övrigt har vi återanvänt gamla möbler. En bokhylla från Krister föräldrahem, vår soffa som vi köpte då vi flyttade till Norrnäs 1991 och ett bord som vi hade i vår första gemensamma lilla etta i slutet av 80-talet.

Den som spar han har :)


Min pappa berättade att skåpet i bakgrunden har tillhört min pappas faster Anna som var barnmorska. Hon fick skåpet i betalning en gång då hon förlöst ett barn i Yttermark och föräldrarna inte hade pengar att betala henne med, så istället fick hon ett skåp.

Jag planerar att söka upp gamla tallrikar och muggar att pryda skåpet med istället för kikare och burkar med myggspray som finns där nu. Projekten tar aldrig slut.....



Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards