Alla inlägg den 8 januari 2014

Av Cindi Groop - 8 januari 2014 11:06

Veterinären var just på besök. Maria och Victoria har haltat en längre tid, så idag beslöt jag mig för att ringa efter lite medicin åt dem. Oftast brukar hältor försvinna av sig själv, men åtminstone Maria såg så plågad ut idag så jag måste nog medicinera. Jag stängde in Maria och hennes kalv i behandlingsboxen i väntan på veterinären.


Tyvärr märkte jag att en av ungkorna jag seminerade för tre veckor sedan visade allt för stort intresse för tjuren. Blir att beställa seminören igen imorgon. Hon hade seminerats med vår sista dos av danska semintjuren Tiset Vagn och jag hade stora förhoppningar på kombinationen. Men dit for det. Jag kan ju alltid hoppas att det finns reservdoser av honom i seminörens bytta, men det är inte så troligt.


Veterinären kom och vi gick för att titta till Maria. Jag hann inte dra på mig mina arbetskläder utan hoppade i sonens gummistövlar och en jacka jag brukar ha på mig då jag är ut och gå med hundarna. Maria blev av någon anledning väldigt stressad då jag ville att hon skulle visa sina rörelser  och hon gjorde istället ett utfall mot mig. Som tur var hade jag ett rör i handen som jag kunde dänga henne i skallen med. Annars vet jag inte vad som kunnat hända. Hon var förstås både sjuk och trängd och jag hade fel kläder på mig. Men det gäller att vara beredd i alla lägen. det är mycket ovanligt att djuren försöker skada mig, men ibland slår det slint.

Hennes rörelser var förstås mycket snabbare medan veterinär tittade på än hur hon hade rört sig på morgonen, men vi fick i alla fall en medicin, så nu är det bara medicineringen kvar. Någon som vill hålla fast kon medan jag pickar?


Han kom in för en kopp kaffe och jag visade räkningen för vårt senaste besök till veterinärklinik med dotterns häst. Hans kommentar var: det snabbaste sättet att bli fattig är att skaffa häst, skaffar du får går det lite långsammare.


Så sant så.


Jag har begärt offert på 14 dräktiga dorpertackor från Sverige och det var inte billigt kan jag berätta. Får väl nog lägga de planerna på is igen. Jag behöver ju faktiskt inte ha all möjliga och omöjliga djur jag heller. Men då jag vill.....

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards