Alla inlägg den 18 mars 2014

Av Cindi Groop - 18 mars 2014 10:58

Jag lovade ju en gång att skriva om vår resa till Kalifornien i höstas, men pga att det är en ganska lång historia med många bilder så har det helt enkelt inte blivit av.


Jag kommer nu att ge er en bildkanon med några av våra upplevelser. I korthet kan jag berätta att resan var fantastisk.

Det var jag, tillsammans med mina två systrar samt min 13 år gamla son och syster Tinas två yngsta flickor på 12 och 14 år som skulle resa tillsammans i nästan 3 veckors tid.

Orsaken till att vi for var att vi blivit bjudna på vår kusins bröllop i Los Angeles.


Otroligt nog hade vi alla tre möljighet att resa just då i början av november, även om syster Pia måste boka en kortare resa än oss andra pga jobbet.

Vi beslöt attpassa på att köra upp längs den berömda vägen highway från Los Angeles mot San Francisco på vägen till moster Kris och mormor Martha som bor i Fresno.


Så här kommer bilderna, vi börjar med lite kartor:

   

genom att klicka på bilderna så får ni dem större


 

Utsikten från vår hotellbalkong i LA. Ahhhh..... jag älskar palmer. Jag står på min balkong och njuter, fattar så småningom att jo, tusan jag är i Los Angeles och imorgon ska jag på bröllop i Hollywood!


 

Själva bröllopsceremonin skedde utomhus i en vacker trädgård. Paret marscherade in till min syster Pias sång, en gammal svensk visa som heter Över bygden.


Det vackra paret var så lyckliga så och vi är så glada över att vi fick vara med. Det var  första gången vi träffade brudgummen och hans familj.


Dagen efter bröllopet hyrde vi en Dodge van och begav oss ut på vår resa längs kusten.

Första stoppet var i en härlig liten stad som heter Santa Barbara.

 

Första glimten av Stilla havet längs highway 1.

 

Denna roliga reklamskylt såg vi i LA.

 

Första pausen för att få doppa tårna i stilla havet. Vi hade ingen plan över hur långt vi skulle åka var dag, utan vi tog den tid vi behövde.

 

En liten jordgubbsodling, fotograferad ur bilfönstret.

   

Piren i Santa Barbara.

barnens krav var att hotellen som vi bodde på hade pool. Så ett stort projekt vid varje stopp var att hitta den rätta poolen.

 

Vi var i Santa Barbara på veterandagen och då hade en fredsförening denna utställning på stranden. Skulptören har alltså byggt en soldat av sand och på korsen stod namnen på alla de soldater som dött i Irak.

 

Vårt nästa stop var i SanSimeon dit vi kom passligt till solnedgången. barne tog sig ett dopp i hotellpoolen och vi systrar tog en strandpromenad. det var fantastiskt vackert och vi fick t.om se en grupp delfiner som hoppade i vattnet. tyvärr fastnade ingen på bild. Vi stannade i San Simeon för att nästa dag kunna besöka det berömda slottet hearst castle.

 

jag har varit dit två gånger tidigare, men det är så fantastiskt vackert så jag kom gärna med en tredje gång.


nej jag hinner inte skriva om hela resan på en gång. Vi måste fortsätta senare.

       

Man får inte publicera bilder in ifrån Hearst castle utan tillstånd, men lite utsiktsbilder kan jag väl sätta ut. Mediamogulen William Hearst hade ett eget zoo runt sin lilla sommarstuga under 1900-talets mitt och ännu finns det kvar en del djur från den tiden,bl.a. zebror. På området finns också en ranch som drivs av familjen ännu idag. kanske ett tips på praktikplats åt en äventyrlig lantbruksstuderande?


Vi fortsätter som sagt senare. Vi är ännu bara 5 dagar på väg på vår 3 veckors semester.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards