Alla inlägg den 4 juni 2018

Av Cindi Groop - 4 juni 2018 00:15

Första blogginlägget från min nya dator! 

Ja vi håller på och försöker bli vänner min nya dator och jag. Ikväll har jag äntligen kunnat börja skriva ut lite fakturor på avelsdjuren. Folk vill ju börja ha sina tjurar i tjänst snart. Nå nu är det skrivet och utskrivet. Hoppas jag räknat rätt.


Tyvärr kommer jag ännu inte in på hälsouppföljningsprogrammet Naseva. Jag fattar inte att jag varit så dum att jag inte skrivit upp lösenordet i min lösenordsbok! Lösenordet var ju sparat på min gamla dator som dog och så fanns det sparat på min epost, som inte heller fungerar. Så nu har jag fått skicka in en anhållan om nytt lösen till registeransvariga på ETT som upprätthåller programmet. Tar ju bara så onödigt mycket tid att söka uppgifter som jag borde ha sparat på annat sätt. Penna och papper är nog bäst.


Ingen flotte har vi på havet ännu. Det blev att slå lite första skörden ensilage idag istället. På onsdag lovar de svaga vindar, så då ska jag försöka få tag på båtfolket som ska bogsera ut oss till Märigrund. Förstås är mormor och morfar på resa, Linn i skola och eventuellt kommer en grävmaskin som ska gräva en vattenledning till mitt "nya" fårhus. Och Krister ska kanske bala gräs. Men Liam, Lucas och jag fixar väl ut 70 får? Hmmm, jag känner hur det här kan skita sig på så många sätt. Men, det bara måste gå. Gräset växer visserligen inte så snabbt i år, men optimalt är det om fåren får börja beta medan gräset är spätt och smått. Och så onödigt att stå och mata fåren inomhus den här tiden på året. Jag borde förvisso klippa mera tackor före betessläpp, men det kommer jag helt enkelt inte att hinna. Jag har ännu inte alla stängselarbeten klara. Alla stängsel är nästan klara, men jag behöver mera tid. Stolpar ska rätas upp och slås ner, trådar bytas ut, grindar ska fixas till och så vattenkar, mineraler och salt. Och inte minnst måste det kontrolleras att det finns ström i hela stängslet. Det vill vara lite si och så med det ibland. Stängslet kan se så rakt och fint ut, men så finns det ingen kräm i tråden. Jag vet av åtminstone 2-3 stängsel som måste felsökas ännu för att strömmen är för svag.

Och sen ska djuren köras ut.

Den 32 år gamla lastbilen startade på första försöket i alla fall. Tur var nu det, så ingen tid förspills med att vänta på lastbilsreservdelar. 


Nej, men om man skulle försöka söka sig i lopplådan så småningom. Snart stiger solen upp.


Ja, vi har ju en surhöna. Hon ligger på 10 ägg. Vi brukar ju inte lyckas så bra med kycklinguppfödning här, men vi hoppas ju innerligt att det ska lyckas någon gång. Men jag började fundera på om tuppen kanske inte riktigt har allt som krävs. Jag gav bort 4 ägg till en annan surhöneägare ( roligt ord, är det månne ett nytt ord?) och hon konstaterade att bara 1 av 4 hade kyckling i sig.

Kanske jag borde uppdatera tuppen? Men han är snygg. Äsch, det kommer det som kommer. Och kommer det inga kycklingar så är vi lika glada i alla fall. Vi behöver ju inte mera höns i dagsläget i alla fall. Jag hängde en säck över surhönans  rede ikväll för att de andra hönorna förhoppningsvis inte ska gå och lägga mera ägg åt henne. Det finns ju ett ledigt rede att värpa i. Nej, alla ska in i samma rede! Knashönor! Får se imorgon om min säck har haft någon verkan. Eller om kanske surhönan har övergett äggen istället nu då jag var in och störde   


Har jag gått och lagt mig än? Nu måste jag säga till riktigt på skarpen: Gå och lägg dig!


Kanske en liten godnattvisa gör susen.


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards