Alla inlägg den 9 juni 2018

Av Cindi Groop - 9 juni 2018 23:19

Jaha, här sitter jag nu igen miss i nassen och förmår inte gå och lägga mig.

Idag har det inte hänt något specielt. Har dock seminerat 3 kossor. Jag började nästan misströsta ett tag då det gått flera dagar utan att jag noterat några brunster, men så var det rajtantajtan i hagen idag så jag fick flera på en gång.


Efter det fixade jag med marinad åt en entrecot som jag grillade ikväll och så gjorde jag en rabarberpaj med jordgubbar. Härlig sommarmat.

Middagen blev ganska sen, då Krister slagit en hel del gräs idag. Efter middagen fick jag Liam snabbt i säng och så blev det lite skolarbeten med Linn. Hon gör en stor ekonomirapport om vår gård som hon vill lämna in före hon åker iväg till Skåne igen på praktik.


Så klockan var säkert över 10 innan jag slapp ut och mata fåren, övervaka brunster och promenera med min löpande hund. Lite fjolligare än vanligt bara. 


Eftersom fåren ännu inte är förda till sina holmar, började jag fundera att jag ska sortera om mina grupper lite. Bagglammen börjar bli så gamla nu så de klarar sig fast jag redan skulle avvänja dem från mamman. Då behöver jag inte vara rädd att de ska hinna bli könsmogna ute på holmarna och ställa till med samma elände som förra året. Jag kan gruppera tackorna så att de som har yngsta lammen får gå på Ledören, som bara är 200m från fastlandet. De får ha kvar sina bagglamm. Det är inte så svårt att åka ett extra varv och hämta hem dem. Men alla de som far till Märigrund får bara ha tacklamm vid sidan. Då får jag lugnt ha kvar dem där till långt in på hösten. 

Jag är så nöjd av att ha kunnat räknat ut detta.   


Dessutom har jag en tacka som blivit halt av någon orsak. Hon måste jag flytta från Märigrundsgruppen till Ledörsgruppen, så att jag kan lättare ha henne under uppsikt. Så nu blir det en omsortering igen. Tur att jag inte har något annat att göra än att flytta får fram och tillbaka........

Och så blir det 20 baggar här hemma i sommar. De små borde ännu stödutfodras med säd, speciellt nu då betet är som det är pga av torkan. Men avelsbaggen får absolut inte få något kraftfoder. Vuxna baggar får lätt urinsten av kraftfoder. Så antingen blir det flera grupper med baggar eller så måste jag bygga någon slags stadig lammgömma där inte Rocky ryms in. Fast de kan nog pressa sig in på de mest olämpliga ställen om de verkligen vill.


Ja har jag nämt att jag ska på SLC fullmäktigemöte till Helsingfors på måndag? Ingen lämplig tid att åka bort på just nu då det finns jobb hur mycket som helst, men tydligen så ska vi ha möte nu. Tåget går från Vasa 5.54 på morgonen....... Måste söka mig i säng tidigare än ikväll kommande natt.


Och på tisdag kommer de och måttar upp våra fönster! Det händer faktiskt på riktigt. Jag tror det nästan inte själv än. Kanske därför jag inte hittar ro att gå och sova. Jag är så ivrig. Det börjar klarna i huvud också hur jag vill ha saker och ting. Vad tror ni om tjocka plankor på golvet i farstun? Är det en dum idé? 

Det var faktiskt Krister som skojade och sa att jag fick återanvända materialet hann river ur ladan som ska bli till fårhus till min renovering. Ja se man ska inte säga sånt till mig. Det kan börja snurra på i skallen på mig. 

  

Ja inte vill jag ju ha de murkna gamla plankorna, men det finns ju andra.

Plankor i farstun, hmmmmm???!!1....




Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards