Direktlänk till inlägg 25 maj 2020

Inte som planerat

Av Cindi Groop - 25 maj 2020 06:50

Jahapp, idag skulle min egenseminkurs ha dragit igång. Tror ni det finns någon ko i brunst? Nä just det. Inte en käft!

Fick ringa och avboka handledaren   


I lördags dock, hade jag 8 på en gång. En ska till slakt i höst, så hon brydde jag mig inte om, men 7 kor blev seminerade på samma gång. Förstås var min favoritseminör ledig och istället kom den som är största orsaken till att jag går egenseminkurs. 1 timme efter utlovad tid, som vanligt. Men semineringarna gick bra, så då blev jag glad igen. Men hela eftermiddagen gick ju åt att ta in kor och vänta på seminör.

 

Vi är redo. Var är seminören? Varför gör du det inte själv?


Lite synd att jag inte bokat handledaren till i lördags. Men så gick det denna gång.

Han har passligt igen imorgon eftermiddag, så nu får jag bara hoppas att damerna kommer igång under dagen.

Fast jag har förstås frisörstid bokad imorgon eftermiddag...... Någon som behöver få håret färgat och klippt och vill ta min tid, imorgon kl 13.00?

Annars blir min kurs framflyttad en vecka, och det är väl inte hela världen, men jag kommer ju att ha hälften av korna seminerade med seminör innan jag själv slipper till.


Semineringarna har ju nu börjat lite tidigare än vad jag egentligen vill för att 3 kvigor är reserverade färdigt seminerade och de kommer att flytta i början av juni. Så då jag ändå måste ha seminör för att seminera dem så seminerade jag ju egna som visade brunst samtidigt. På samma gång, ni vet. Och det är ju inte alls sagt att alla seminerade blir dräktiga på första försöket. Men det kommer att bli kalvningar redan i månadsskiftet februari-mars nästa år, och det är lite riskabelt med tanke på att vi ännu kan ha riktigt kallt om det vill sig. Men det kan också redan vara plusgrader. Då man aldrig riktigt vet. Men så här blev det i år.


Ett annat projekt som jag sysslat med i vår är restaurering av ridbanan.

I många år har vår ridbana varit i ganska dåligt skick. Det har varit en bred ridväg i en cirkel runt planen och så har det vuxit gräs i mitten. Det har gjort att underlaget varierat och gräsområdet varit lite halt åt hästar med sommarskor, speciellt då det varit lite fuktigt. Så jag hade lovat att fixa till den.

Först schaktade jag bort gräsroten och matjorden. Materialet hade jag planerat att använda till att jämna upp hästarnas vinterhage som är ojämn och stenig. 

Men då jag började på så märkte jag att det ju bestod av ganska bra matjord. Och jag som önskat mig ett lass med matjord till trädgården. Här kom det gratis!

Nå, en hel del småsten finns ju med, men användbart i alla fall. Det översta gräsrotslagret hamnade i hästarnas hage, men jag fick en fin liten hop till trädgården. 


Så nu fick jag ju en del nya trädgårdsprojekt att ta hand om till följd av detta. En hallonbänk kom hastig och lustigt till och en slänt i gräsmattan som varit besvärlig att klippa jämnades ut.

 

Och jo, det blir en del stenplock, men det finns ju alltid håligheter i vägarna som behöver fyllas ut. Så det ena leder till det andra.


Och ridbanan då. Jo bort med jord och in med kross.

   

Så jämnade jag upp den så gott jag kunde med hjullastaren. Den sluttar ju lite hit och dit medan den ju borde vara i vattpass, men man gör så gott man kan.

Efter krosset kom en rigg med finare material. Dock tyckte jag det var lite för fint. Det kan bli risk att det blir till en gröt i regnigare väderlek, så högst upp i topplagret ville vi ha natursand.

Nu råkade det sig så att vi erbjudit gräsbalar till en annan gård som råkar ha egen natursand. Så de fick balar och vi fick sand istället. Dessutom ställde de upp och körde hem sanden till ridplanen då vi inte fick våra tidtabeller att passa med lastning och körning. Så vi fick ridbanan färdigt ganska snabbt. Så tacksam för att vi fick hem sanden!

Så jag jämnade upp sista lagret och körde med välten och packade ihop lagren, och så var det dags för test.

 

 

Så roligt att se Linns breda leende på hästryggen   


Tycker annars att det är ganska så roligt att fröpåsen som jag köpte åt henne på Hawaii 2013 har gett så bra skörd   

 


Jaha, vad ska vi hitta på idag nu då det inte blev någon seminkurs. Bygga stängsel och plantera äppelträd kanske?

Ha en bra dag!




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards