Direktlänk till inlägg 30 september 2020

Tjolahopp

Av Cindi Groop - 30 september 2020 12:45

Och dit for september. Jisses vad fort det gick.

Idag for en bunt slaktdjur. Nu återstår en del omflyttningar av djuren och intag av de avvanda tjurkalvarna.


Denna vecka har det varit mycket på gång. Vi har faktiskt 3 grävmaskiner anlitade för diverse projekt. Nu är det för en gångs skull inte jag som ställt till med alla projekt.

En grävmaskin har nyröjt en skogsbotten som vi köpte i anslutning till en bit åkermark. Jag tänkte först att vi bara jämnar upp runt om så att vi får ner ett stängsel och låter djuren röja området, men nu blev det så att vi gjorde det lite grundligare och anlitade grävmaskin.

 

Så här såg det ut före grävmaskinen kom, sly och ogräs.

och så här ser det ut efter:

 

Än ska det sprängas lite större stenar och köras bort sly och stenar. men det blir ett senare projekt.


Samtidigt pågår ett annat projekt där vi håller på med täckdikning och att fylla igen en bäck som går tvärs igenom åkrarna. Igår var det därför traktorrally med att köra fyllnadsjord till åkern. 600m3 jord ska det vara enligt planen. Det ryms ca 10m3 på ett traktorlass, så det tar en stund. Hälften kördes väl igår. Jorden är från då landsvägen i byn dikades ifjol. Då passade vi på att köra hem så mycket jord som möjligt, Just för dylika projekt.

den andra grävmaskinen finns vid detta projekt och har börjat med att knipsa av buskarna som växer i bäcken. Sen fortsätter han med rörläggning och igenfyllning.


Den tredje grävmaskinen är bokad för att fixa dräneringen runt vita huset. Han verkar vara mycket upptagen. Hoppas han kommer innan fåren kommer tillbaka till Humlegården, så att jag får bygga stängslet som det ska vara, för en gångs skull. Det är ju så onödigt att bygga upp och riva ner stängsel sjutton gånger.


Annat i september är ju att vi ännu plockar jordgubbar.

 

Stora, fina, goda gubbar.  I somras fick vi ingen riktigt bra skörd, men nu är de riktigt bra. Massor av kart, men de hinner säkert inte mogna innan frosten tar dem.


Men mina stockrosor blommar!

 

Det är ju en hel del knopp kvar upp till toppen, men jag njuter i alla fall av det som hinner blomma   


Note to self: Det är vått i marken även om det är soligt och varmt i slutet av september. Länkskor är inte rätt skodon då man går på hundpromenad över betesmarken. Vått!

Fukt betyder dimma:

 

Farligt att röra sig i trafiken kvällstid just nu. Sikten är dålig och älgarna är rörliga.


Oj, jag har så många bilder kvar från september, men jag kan inte sätta in alla i ett inlägg. det blir med fördröjning som vanligt.


Såg en så rolig text:

 

Just så är det. Jag blir så lättretlig över, den missgynnade gruppen medelålders vita män, som klagar på allt.

På arbetsgivaren, på grannarna, på dårar i trafiken på allt möjligt och omöjligt. Jo, jag vet, stäng öronen och gå vidare.  Men då jag blir så provocerad. Och så tänker jag att om man är tyst så håller man med, och det gör jag banne mig inte. Nåja, nu ska jag inte elda upp mig. Men jag tycker man ska inse hur bra vi har det i detta land. Och är man missnöjd så kan man väl ställa upp i politiken och ändra på allt som är fel. Men sluta att gnälla över allt och ingenting! 

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards